Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Režisér drámy Chorý svet ukáže náročnému divákovi Hong Kong tak, ako ho nepozná!
Zdielať na

Režisér drámy Chorý svet ukáže náročnému divákovi Hong Kong tak, ako ho nepozná!

Psychologická porucha ako dôsledok stiesnených životných podmienok? Talentovaný režisér Chun Wong nám v osobnom rozhovore priblížil, ako vyzerá šedá realita obyčajných ľudí v Hong Kongu. Nedostatok osobného priestoru podľa neho vytvára živnú pôdu nielen pre konflikty... Viac o inšpirácii a odkaze snímky vám prezradia režisér a scenáristka filmu Chorý svet, Florence Chan, v našom videu.

Chorý svet
Yat nim mou ming

Réžia: Chun Wong 

Pôsobivá komorná dráma o bývalom finančnom analytikovi, trpiacom vážnou bipolárnou poruchou, ktorého prepustili z psychiatrickej liečebne. Starostlivosť oňho prevezme nie celkom ochotne jeho otec, ktorý je vodičom kamiónov.

Facebook

Ambiciózny a presvedčivý režijný debut mladého tvorcu z Hongkongu. Teda z krajiny, o ktorej je známe, že sa viac zameriava na komerčné hity. Prekvapujúca je aj účasť dvoch ázijských superhviezd Shawna Yueho a Erica Tsanga, ktorí svojím civilným prejavom umocnili primárne ľudské vyznenie nízkonákladového nezávislého filmu. Príklad poctivého „malého“ filmu o veľkej integrite a sile lásky.

Film mal svetovú premiéru na festivale v Toronte. Doma získal hongkonskú filmovú cenu pre najlepšieho debutujúceho režiséra a rovnaké ocenenie získal i na taiwanskom filmovom festivale.

Chorý svet je zaradený do hlavnej súťažnej sekcie: Medzinárodná súťaž hraných filmov. O tom, či Chun Wong získa Modrého anjela za najlepší hraný film sa dozvieme 24. júna.

Trailer k filmu Chorý svet:

Súvisiace články