Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Herečka Barbora Bobuľová nám prezradila jej recept na úspech!
Zdielať na

Herečka Barbora Bobuľová nám prezradila jej recept na úspech!

Aj napriek tomu, že na Slovensku mala dostatok pracovných ponúk, rozhodla sa skúsiť si herectvo v cudzine. Taliansko ju v roku 1995 prijalo s otvorenou náručou a z Barbory Bobuľovej urobilo obrovskú filmovú hviezdu. Ako si pôvabná Slovenka spomína na jej herecké začiatky, čo odporúča čerstvým absolventom herectva a o čom sú jej dva nové filmy? Dozviete sa z našich videí;)

Čisté srdcia
Cuori puri

Réžia: Roberto De Paolis
2017, 114 min

Agnese a Stefano sú úplne odlišní. Ona má sedemnásť, žije so svojou prísnou a zbožnou matkou, pravidelne chodí do kostola a o panenstvo mieni prísť až po svadbe. On má dvadsaťpäť, je výbušný a už toho dosť povyvádzal. Pracuje ako strážca parkoviska pri rómskom tábore. Ich nečakané stretnutie je krehké a dojemné, zložené z krátkych okamihov, o ktoré sa nechcú s nikým deliť.

RAI cinema

Film mal svetovú premiéru na MFF Cannes 2017 v sekcii Quinzaine des Réalisateurs.

Po vojne
Dopo la guerra

Réžia: Annarita Zambrano
2017, 92 min

Bologna 2002. Na vysokých školách vrcholí odpor voči novému zákonníku práce. Vražda sudcu znovu rozjatrí staré politické rany medzi Talianskom a Francúzskom. Bol za ňu odsúdený Marco, bývalý ľavicový aktivista, ktorý už 20 rokov žije vo francúzskom exile. Vďaka Mitterrandovej doktríne stále čelí obvineniu z plánovania útoku. Talianska vláda požaduje jeho vydanie.

Sensito Films

Film bol uvedený na MFF Cannes 2017 v sekcii Un Certain Regard.

AFF

Barbora Bobuľová sa narodila v Martine, žije v Taliansku. Je absolventkou Vysokej školy múzických umení v Bratislave. V roku 1986 debutovala na televíznej obrazovke vo filmovej inscenácii Poľovačka na otca režiséra Romana Poláka. V roku 1995 sa presťahovala do Talianska. O rok neskôr sa objavila v prvom talianskom filme Infiltrato, ktorý režíroval Claudio Sestieri. V roku 1997 účinkovala v talianskej filmovej dráme Il principe di Homburg. Film bol uvedený v súťažnej sekcii filmového festivalu v Cannes. V roku 2005 sa predstavila v hlavnej úlohe filmu Cuore sacro, za ktorú dostala najprestížnejšiu hereckú cenu Talianska, Davida di Donatella a ocenenie Zlatá stuha od Národného zväzu talianskych filmových novinárov.