Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Verili by ste tomu? Tieto hororové filmy boli natočené na základe skutočných udalostí!
Zdielať na

Verili by ste tomu? Tieto hororové filmy boli natočené na základe skutočných udalostí!

Upokojovali ste sa niekedy po pozretí filmu, že to nie je skutočné a tak sa niet čoho báť? Presvedčte sa, či ste mali pravdu. Toto sú snímky, ktoré boli natočené podľa skutočných príbehov.

Nočná mora v Elm Street 

Vo filme naháňa Freddie Krueger tínedžerov v ich snoch. Kohokoľvek ich chytil, zomreli aj v skutočnom živote. Režisér a scenárista Wes Craven sa inšpiroval článkom v novinách, v ktorom sa písalo o mladom chlapcovi z Kambodže. Ten sa bál zaspať a bol hore niekoľko dní, pretože mal strach, že ho vo sne niečo chytí. Keď konečne zaspal, jeho rodičia si mysleli, že je problém vyriešený. Zrazu sa však z jeho izby ozval veľký krik a keď k nemu pribehli, chlapec bol mŕtvy. Zomrel uprostred nočnej mory. Presne ako vo filme, jeho rodičia odmietli priznať, že má chlapec problém so snami, až kým nebolo príliš neskoro. 

nerdist.com

Poltergeist 

V tomto klasickom horore existuje dom, ktorý je posadnutý zlými duchmi. Rodina, ktorá reálne zažila situáciu s prekliatym domom, žila v polovici 50-tych rokov. Aj keď skutočná obeť - Lucille Hermann, nikdy ducha nevidela a taktiež ju nikdy "nevcucla" televízia, stávali sa jej naozaj zaujímavé veci. "Z ničoho nič ste počuli zvuk fľaše a keď ste sa obzreli, uvideli ste ju o 6 metrov ďalej, ako mala byť a celý jej obsah chýbal. Navyše, keď ste ju chytili, bola horúca," povedala. Podobné zvláštne skutočnosti prestali, keď sa rodina odsťahovala, no nikto nevie, čo sa stalo s duchom. 

the13thfloor.tv/

Vreskot 

Snímka je inšpirovaná vrahom, ktorý v priebehu niekoľkých dní zavraždil nožom päť študentov. Polícia ho neskôr chytila, no vrah, Danny Rolling, tvrdil, že vraždy vykonávalo jeho alter ego–Gemini. Nepomohlo mu to, popravili ho v roku 2006. 

mentalfloss.com

V zajatí démonov a séria Anabelle 

Vyšetrovatelia paranormalných záhad Ed a Lorraine Warrenovci boli skutoční. Pomáhali rodinám vyháňať démonov. Lorraine bola dokonca ako konzultantka pri natáčaní prvých dvoch filmov V zajatí démonov a obe boli inšpirované priamo jej prípadmi. S manželom zažili prípady posadnutia diablom, ktorý sa usídlil v niekoho tele. Ten rozpával zvláštnym hlasom a jazykom. Čo sa týka bábiky Anabelle, tá je tiež skutočná. Pár tvrdí, že pravá bábika sa sama hýbala a písala odkazy ako "Pomôžte mi". Tomu sa povie strašidelný príbeh. 

io9.gizmodo.com

Exorcista 

Film je inšpirovaný chlapcom, ktorý bol posadnutý zlým duchom v roku 1949. Článok o tomto chlapcovi sa vryl do mysle režiséra Williama Freidkina a nepustil ho až do roku 1973, keď bol film v kinách. Aj dlho potom je táto snímka označovaná za jednu z najstrašidelnejších. Chlapec, z ktorého diabla vyhnali, sa k udalostiam nikdy nevyjadril a tak nie je známe, čo v ňom skutočnosti prebývalo. 

leganerd.com

Najčítanejšie