Polojasno, dažďové prehánky
20°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Ako vznikol režisérsky zostrih filmu Villa Lucia? Na IFF Art Film nám to prezradil samotný režisér!
Zdielať na

Ako vznikol režisérsky zostrih filmu Villa Lucia? Na IFF Art Film nám to prezradil samotný režisér!

Villa Lucia je kombináciou romantickej komédie a kriminálneho filmu. Rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy Luciu. Cyril sa po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu kvôli Lucii lieči na psychiatrii a chce sa jej v rámci terapie za všetko ospravedlniť. Gorazd je s Luciou zasnúbený a musí svoj vzťah pred Cyrilom utajiť. A Svätopluk by chcel dať starú partiu dokopy. Snaha raz a navždy sa vyrovnať s minulosťou privedie trojicu až do Luciinho rodného domu. Nestráženú starú vilu nad mestom však plánujú vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti. Nastáva noc plná akcie, komických situácií a vtipných dialógov.

Villa Lucia je, po Jakubiskovom Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý a Lutherovom Úteku do Budína, tretím režisérskym zostrihom slovenského filmu – a ako hovorí režisér Michal Kollár: „Neexistujú dokončené filmy, iba opustené.“ 

Na IFF Art Film sme mali jedinečnú možnosť zistiť, ako dlho taký režisérsky zostrih trvá vytvoriť a režisér snímky nám prezradil zaujímavosť, ktorá pri takýchto zostrihoch nie je bežnou, a to fakt, že tento zostrih je kratší, než pôvodný film. Diváci si môžu tento zostrih užiť 28. júna v Katovej bašte v rámci programu festivalu. 

Najčítanejšie