Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ktoré snímky inšpirované počítačovými hrami patrili k tým vydarenejším?
Zdielať na

Ktoré snímky inšpirované počítačovými hrami patrili k tým vydarenejším?

Mnohé, najmä akčné filmy majú svoj pôvod v počítačových hrách z rôznych období a stali sa tak súčasťou popkultúry. Ako vyzerajú postavy v hre a ako vo filmoch?

Lara Croft - Tomb Raider a Tomb Raider 

Laru Croft si najprv zahrala Angelina Jolie a tento rok sme v tejto úlohe mohli vidieť aj Aliciu Vikander. Prvá Lara však vyzerala úplne inak.

​Resident Evil

Prvá hra s rovnakým názvom vznikla tiež v roku 1996 a o dva roky na to vyšla druhá časť. Fanúšikovia sa nemusia báť, pretože už o rok sa do predaja dostane nová hra, ktorú si môžete zahrať na vašich hracích konzolách.

Sám v temnote

Film z roku 2005 má veľmi zlé hodnotenia a nedokázala ho zachrániť ani herecká hviezda Christian Slater. Príbeh filmu vraj nemá s hrou absolútne nič spoločné. 

zimbio.com

​Doom

Sám Dwayne Johnson priznal, že hrať v tomto filme nebolo práve najšťastnejšie rozhodnutie.

​Silent Hill

Tento film z roku 2006 naháňal hrôzu aj hráčom, ktorí boli tejto hre verní už od jej začiatkov. 

​Hitman: Agent 47

Pri tomto filme sa podoba postáv celkom vydarila, no fanúšikovia stále čakajú na snímku, ktorá vystihne podstatu Hitmana tak, ako počítačová hra.

Max Payne

Max je policajt, ktorý sa snaží vyšetriť sériu záhadných vrážd, ktoré pravdepodobne súvisia so smrťou aj jeho ženy a dieťaťa. Vo filme ho hral Mark Wahlberg.

​Princ z Perzie: Piesky času 

Hra Princ z Perzie vznikla v roku 1989 ako jedna z prvých počítačových hier. V roku 2010 dostala nový šat a hlavný hrdina vyzeral už o niečo podobnejšie, takmer rovnako ako filmový Princ z Perzie. 

zimbio.com

​Warcraft: Prvý stret 

Tento film bol jeden z najočakávanejších, čo sa herných adaptácií týka. V tejto kategórii dopadol nadmieru dobre aj v hodnoteniach od divákov a kritikov. ​

Najčítanejšie