Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Toto je 20 najlepších filmov známych vďaka svojému erotickému napätiu!
Zdielať na

Toto je 20 najlepších filmov známych vďaka svojému erotickému napätiu!

Každý má rád chémiu medzi postavami a tieto filmy ju určite vyžarujú. Známe sú najmä pre svoje erotické scény. Rebríček je zoradený na základe preferencií návštevníkov portálu Rotten Tomatoes.

20. Oslnení slnkom 

Rocková hviezda Marianne je so svojím priateľom Paulom na pokojnej dovolenke v Taliansku. Paula však navštívi jeho kamarát Harry, ktorý so sebou prinesie aj dcéru Penelope. Po istom čase sa na povrch dostáva vášeň, nedôvera či žiarlivosť. 

19. Terapia

Od detstva ochrnutý 38-ročný básnik a novinár Mark túži prísť o panictvo. Pomáha mu pri tom terapeutka a, prekvapivo, aj kňaz. 

filmblerg.com

​18. Mexická jazda 

Dvaja sedemnásťroční chlapci a Luisa, 28-ročná Španielka na ceste na pláž, ktorá možno ani neexistuje. To znie zaujímavo, však? 

losgringosenmexico.wordpress.com

​17. Piano

Príbeh nemej Ady, ktorá sa rozhoduje medzi dvoma mužmi je klasikou z roku 1993, ktorú by ste nemali vynechať. 

16. Lolita

Kubrickova Lolita patrí medzi filmy, ktoré sú na hrane. Okrem iného odhaľuje temné stránky sexuálnej posadnutosti. 

mdfilmfest.com

15. ​Nebezpečné známosti 

Štýlová a múdra adaptácia knihy Choderlosa de Laclosa odhaľuje sexuálnu politiku a nikto netuší, kto nakoniec zostane touto hrou zranený. 

Amazon.com

14. ​Modrý zamat 

Režisér David Lynch privádza diváka k psychothrilleru plného násilia a sexuálnej perverzie, ktoré sú usadené do ideálneho amerického sveta malého mestečka. 

Amazon.com

​13. The Last Seduction 

Po tom čo Clay príde domov s miliónom dolárov uvidí jeho žena príležitosť, ktorá sa jej už možno nikdy nenaskytne. Utečie od neho a snaží sa pred ním schovať. Zvedie naivného Mikea, ktorý jej hneď podľahne. 

filmaffinity.com

​12. Stranger by the Lake 

Franck počas jednej noci uvidí objekt svojej túžby, Michela, spáchať hrozný čin, no namiesto toho, aby ho udal na polícii, ho priťahuje ešte viac. Prepadnú spolu vzťahu, ktorý je viac nebezpečný, než romantický. 

11. Motýle 

V chátrajúcom šľachtickom sídle žije zberateľka motýľov Cynthia so svojou milenkou Evelyn a spolu sa oddávajú rôznym sexuálnym hrám. Tento film sa vyznačuje podmanivou a zmyselnou atmosférou a výraznou hudbou. 

10. Víkend 

Nesmelý plavčík Russell sa po párty v gay bare prebudí po boku s Glenom. Napriek tomu, že sú obaja odlišní, nedokážu si dať zbohom. Spoločný víkend im ubieha diskusiami, drogami a sexom. Budú mať nádej na skutočný vzťah? 

9. Komorná 

Hideko žije v ústraní na svojom panstve. Jej strýko čaká, kým vyrastie, aby si ju mohol vziať a zmocniť sa jej bohatstva. Do toho všetkého prichádza chudobná malá zlodejka Sukhui, ktorá má ujovi pomôcť s Hideko. Tento plán sa však trochu zmení a nikto nevie, komu môže veriť. 

8. Daj mi tvoje meno 

Jeden z najkrajších romantických príbehov všetkých čias zachytáva príbeh mladého chlapca Elia, ktorý už dlho žije v dospelom svete a začína objavovať svoju sexualitu vďaka asistentovi svojho otca. Celé sa to odohráva v malom talianskom meste, ktoré snímke dodáva skvelú atmosféru. 

;t=26s

7. Sex, lži a video 

Táto snímka je komornou psychologickou štúdiou svojských vzťahov mladej štvorice s nádychom smutnej komédie. Hlavný hrdina Graham si kompenzuje svoje problémy s ľuďmi sexom a nahráva si na video rôzne ženy, ktoré sa spovedajú zo svojho intímneho života. 

globalnews.ca

​6. Kráska dňa 

Morálka mestskej spoločnosti je ústrednou témou tohto filmu. Séverine žije v neuspokojivom manželskom vzťahu s bohatým chirurgom Pierrom. Od rodinného priateľa sa dozvie o nevestinci, do ktorého začne chodiť a poskytovať sexuálne služby pod pseudonymom. 

​5. Nina Forever 

Po tom, čo Nina umrie pri autonehode sa jej priateľ Rob pokúsi o samovraždu. Postupom času sa zamiluje do svojej kolegyne Holly, no Nina sa mu začne zjavovať ako duch, čo zjavne komplikuje jeho nový vzťah. 

4. Exotica 

Christina priťahuje mnoho ľudí a pracuje ako tanečnica v klube Exotica. Tak vzniká vzťahová dráma, cez ktorú sa len ťažko dostať. 

rogerebert.com

​3. Žiar tela

Advokát Ned žije pokojným životom až do chvíle, kým spozná vydatú Matty. Tá je ženou, pre ktorú sú muži schopní zabíjať a presne to aj Ned urobí. Je to film plný energie a vášne. 

walkerart.org

​2. The Draughtsman's Contract 

Na konci 17. storočia súhlasí módny maliar Neville s tým, že za 12 dní zhotoví 12 kresieb sídla bohatej aristokratky pani Herbertovej. Tú začne nútiť, aby sa s ním milovala na najrôznejších miestach počas neprítomnosti jej manžela. 

pinterest.com

​1. La Belle Noiseuse 

Boj s plátnom a nedokončeným obrazom je hlavnou témou tohto filmu. Frenhofer kedysi nedokončil obraz, ktorý začal maľovať podľa svojej ženy a teraz sa s tým rozhodol popasovať. 

letterboxd.com

Najčítanejšie