Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tip na víkend: 10 filmov z 90. rokov, ktoré musíte vidieť so svojimi deťmi!
Zdielať na

Tip na víkend: 10 filmov z 90. rokov, ktoré musíte vidieť so svojimi deťmi!

Zdroj: https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166748/Free-Willy

Ktorý si vyberiete z nášho zoznamu?

Vyrastali sme s nimi a s nostalgiou na nich spomíname. Tu je zoznam 10 filmov z 90. rokov, ktoré si musíte pozrieť so svojimi deťmi.

1. Otec v sukni

https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166736/Mrs-Doubtfire

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Tento film vytvára skutočný obraz o živote rodín s rozvedenými rodičmi. Cieľom filmu je vyjadriť rodičovskú bezpodmienečnú lásku k svojim deťom. Preto je dôležité, aby všetky malé deti videli a pochopili túto tému.

2. Matilda

https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166738/Matilda

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: ​Hoci Matilda je skutočne čarovná, jej dobrodružstvo dokazuje, že s trochou odvahy môžete pomôcť tým, čo to potrebujú, aj bez mágie. Matilda ukáže vašim deťom, ako byť dobrým priateľom, ktorý si vždy stojí za tým, čo je správne a v čo verí.

3. Zachráňte Willyho

https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166748/Free-Willy

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Tento film je o tom, aké sú dôležité voľne žijúce živočíchy, naučí vás poučiť sa z vlastných chýb, milovať a prijímať lásku a nájsť hodnotu skutočného priateľstva medzi ľuďmi a zvieratami.

4. Jack

https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166749/Jack

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Všetci sme milovali materinské inštinkty Diane Lane, zábavné tanečné kreácie Briana Kerwina a predovšetkým Robina Williamsa a jeho krásne nevinné srdce dieťaťa. Vaše deti budú milovať Jacka, ktorý síce vyzerá trochu inak, ale je to naozaj normálny 10-ročný chlapec, ktorý chce mať priateľov a byť milovaný ako všetci ostatní.

5. Titanic

Titanic

Titanic

Paramount Pictures

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Tento populárny príbeh dokazuje, že si nevyberieme do koho sa zamilujeme a že láska vždy vyhráva. A aj keď ide o fiktívny príbeh, je tu množstvo historických odkazov. Vaše deti sa dozvedia o živote na začiatku 20. storočia a o tom, aký bol život predtým, než ste mohli skočiť na lietadlo s WiFi a zájsť si kamkoľvek na svete.

6. Forrest Gump

https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166743/Forrest-Gump

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: V tomto filme sa dozvieme, že aj keď sme trochu odlišní, všetci sa snažíme zapadnúť, nasledovať vlastné srdce a naučiť sa hrať pingpong. Film sa zaoberá láskou, stratou a rodičovstvom a navyše Forrest vždy nájde spôsob, ako prekonať všetky prekážky.

7. Sám doma

ČSFD

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Hoci tento príbeh nie je v dnešnej dobe uveriteľný, ide o zábavný a originálny film, ktorý sa stal už kultovým. Vaše deti ho budú mať radi, pretože ich naučí, čo robiť, ak sa niekedy boja a zaručene ich aj zabaví.

8. 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím

https://www.popsugar.com/moms/photo-gallery/40166733/image/40166735/10-Things-I-Hate-About-You

Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Film sa zaoberá klasickou súrodeneckou rivalitou medzi Kate a Biancou a venuje sa témam, ako je snaha o prijatie na vysokú školu, randenie a spolužitie s náročnými rodičmi. Ponúka pohľad na to, ako sa žilo pred nástupom sociálnych sietí, ako sa randilo bez Tinderu a aké sa nosilo oblečenie pred vznikom Forever 21.

9. Moja prvá láska

Moja prvá láska

​Dôvod, prečo ho musíte vidieť: Tento film by mal byť prvým filmom o láske, ktorý vaše dieťa uvidí, keďže Vada a Thomas J. sú ešte len deťmi. Film sa zaoberá témou smrti, trvácneho priateľstva, osamelého rodičovstva a rozvratu rodiny. Je to silný film, ktorý chytí za srdce aj vás.

10. Postrach Denis

Postrach Denis

Dôvod, prečo ho musíte vidieť: V každom z nás je ukryté malé dieťa a preto nás baví sledovať, ako Denis vystrája. Na prvý pohľad anjelik, ktorého by však vaše deti nemali v žiadnom prípade napodobňovať! :-)

Najčítanejšie