Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tie musíte vidieť: 18 filmov, ktoré si budete chcieť pozrieť s vaším najlepším priateľom!
Zdielať na

Tie musíte vidieť: 18 filmov, ktoré si budete chcieť pozrieť s vaším najlepším priateľom!

Zdroj: www.popsugar.com

Od klasických dojemných snímiek až po tie detské, zozbierali sme pre vás tie najlepšie filmy o priateľstve, ktoré môžete už pri najbližšej príležitosti sledovať s vašim najlepším kamarátom.

1. Kým si po nás príde

www.popsugar.com

​Ed (Jack Nicholson) je miliardár, ktorý sa ocitne v rovnakej nemocničnej izbe ako Carter (Morgan Freeman). Ten je mechanikom. Obaja, smrteľne chorí muži, sa rozhodnú utiecť z liečebného oddelenia a splniť si svoje najbláznivejšie ciele, ktoré chceli za svoj život stihnúť.

2. Paddington

joj.sk

​V kurióznom britskom filme pre deti - Paddington, sa istá rodina rozhodne ujať peruánskeho medveďa bez domova. Nový život pre medvedíka Paddingtona vyzerá nádejne, pokým sa ho nechce zmocniť zlá preparátorka (Nicole Kidman).

3. Nahlas a naplno

www.popsugar.com

​Kráľovná Latifah a Dolly Parton spievajú v skupine Joyful Noise a sú predstaviteľkami dvoch silných nezávislých žien, ktoré napriek svojim odlišnostiam spolupracujú, aby zachránili svoj zbor.

4. Frances Ha

www.popsugar.com

​V tejto čierno-bielej komediálnej dráme hraje Greta Gerwig tanečnicu menom Frances, ktorá žije so svojou najlepšou priateľkou Sophie v New Yorku. Ich vzťah sa zamotá, keď sa Sophie rozhodne presťahovať do drahšieho susedstva, čo prinúti Francesku, aby sa sama naučila, ako riešiť svoje problémy.

5. Krstný otec

www.popsugar.com

Film ​Francisa Fordu Coppolu je jedným z najlepších filmov všetkých čias pre celý rad dôvodov. Okrem skvelého filmového zážitku vás naučí aj niečo o priateľstve. Aby sme citovali slávneho Dona Vita Corleoneho: "Priateľstvo je všetko: priateľstvo je viac ako talent, je to viac ako vláda, je takmer rovné rodine."

6. Kamoš za všetky drobné

www.popsugar.com

​V tejto príjemnej komédii sa Peter (Paul Rudd) zasnúbil s láskou svojho života, ale teraz musí nájsť svojho svedka. Pri hľadaní nového priateľa sa zblíži so Sydneyom (Jasonom Segelom), ktorý mu celkom zmení život.

7. Tangerine

www.popsugar.com

​Film natočený na troch iPhonoch 5s, Sean Baker opisuje komediálnu drámu Tangerine, ako príbeh o Sin-Dee, transsexuálnej prostitútke, ktorá sa po krátkej dobe vo väzení dozvie od svojej kamarátky Alexandry, že ju jej priateľ podvádzal. Sin-Dee a Alexandra sa rozhodnú, že za to zaplatí.

8. Lietam v tom

www.popsugar.com

​Ryanova profesia (George Clooney) je vyhadzovanie ľudí a dáva motivačné prejavy o tom, ako žiť život bez pripútanosti k iným ľuďom. Vytvorí si nekonvenčné priateľstvo s Natalie (Anna Kendrick), mladou novou kolegyňou, ktorá vyvíja systém na vyhadzovanie ľudí cez videohovor.

9. Spolok mŕtvych básnikov

www.popsugar.com

​Priatelia v škole pre chlapcov dostanú inšpirujúceho učiteľa, ktorý zmení ich život vďaka spolku mŕtvych básnikov. Počas tohto hviezdami obsadenému filmu sa budete smiať, ale aj plakať.

10. Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa

bolsamania.com

​Priateľstvo existuje v množstve rôznych žánrov, najmä fantázie. Hobit Frodo s jeho vernými priateľmi sa spoja na nebezpečnej ceste k zničeniu prsteňa Saurona.

11. Klub poslednej nádeje

www.popsugar.com

​V tejto emocionálnej dráme Matthew McConaughey stelesňuje Rona Woodroofa, skutočného pacienta s AIDS, ktorý vytvoril Club Dallas Buyers na distribúciu liekov a liečbu HIV pacientov v 80. rokoch, keď vedci tomuto vírusu nerozumeli. Vo filme sa Ron spriatelí s Rayon, HIV-pozitívnou transgender ženou, ktorá mu pomáha založiť tento klub.

12. Mudbound

www.popsugar.com

Historická dráma Mudbound, je o komplikovanom a nepravdepodobnom priateľstve medzi čiernou a bielou rodinou vo vidieckom Mississippi po druhej svetovej vojne a získala si obrovské uznanie. Vo filme uvidíme hviezdy ako Carey Mulligan, Mary J. Blige, Jason Clarke, Garrett Hedlund a Jason Mitchell.

13. Seeking a Friend For the End of the World

www.popsugar.com

​V tejto sladkej a pôvabnej komédii sa blíži koniec sveta a Dodge (Steve Carell) sa preto rozhodne nájsť svoju stredoškolskú lásku. Presvedčí svoju susedku Penny (Keiru Knightley), aby sa k nemu na tejto ceste pripojila.

14. Miluj suseda svojho

www.popsugar.com

Počas nepríjemného rozvodu rodičov, sa osamelé dieťa nečakane spriatelí s veteránom vietnamskej vojny v St. Vincent. V tejto indie komédii uvidíte hviezdy ako je Bill Murray, Melissa McCarthy a Naomi Watts.

15. The Fundamentals of Caring

www.popsugar.com

​Paul Rudd je spisovateľ-opatrovateľ menom Ben v sladkom filme The Fundamentals of Caring. Počas svojej prvej práce ako opatrovateľ sa Ben spriatelí so svojim klientom Trevorom, krutým teenagerom so svalovou dystrofiou. Ben a Trevor idú spolu na výlet, aby uvideli na vlastné oči svetovo najhlbší gejzír. Po ceste stretnú množstvo zaujímavých ľudí.

16. Captain America: Občianska vojna

www.popsugar.com

​Okrem toho, že je tento film o superhrdinoch, Captain America: Občianska vojna je aj o napätí a rozdieloch v priateľstve. Napriek tomu, že Capitan a Iron Man sa o seba starajú, majú medzi sebou problémy, ktoré si potrebujú vyriešiť.

17. Kapitán Bombarďák

www.popsugar.com

Tento veselý animovaný film, inšpirovaný obľúbeným detským románom Dava Pilkeyho, je o dvoch najlepších priateľoch, ktorí hypnotizujú svojho šéfa, aby sa z neho stal superhrdina. Hlasy, ktoré môžeme počuť sú od komikov Kevina Harta, Eda Helmsa a Nicka Krolla.

18. To the Bone

www.popsugar.com

​V dojímavom filme Marti Noxon, To the Bone, hrá Lily Collins bývalú vysokoškoláčku, ktorá bojuje s anorexiou. Na základe rady svojho excentrického psychiatra (Keanu Reevesa) sa presťahuje do domu s ostatnými pacientmi, s ktorými si vytvorí blízke vzťahy.

Najčítanejšie