Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milujete horory? Týchto 15 filmov vás nenechá v noci spať!
Zdielať na

Milujete horory? Týchto 15 filmov vás nenechá v noci spať!

Zdroj: www.popsugar.com

Videli ste ich všetky?

The Perfection

Charlotte je mladá, talentovaná čelistka, ktorá kvôli chorej matke preruší svoju nádejnú kariéru. Po 10 rokoch sa však vracia do hudobného sveta, aby splatila svoj dlh. Stretáva Elizabeth, novú vychádzajúcu hviezdu hudobného konzervatória, ktorá je obľúbenou študentkou hudobného mentora Antona. Charlotte tak vo svojom pláne využije spoločnú slabosť všetkých. Slabosť pre talent a hudbu.

1922

Nebraský farmár Wilfred James sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje.

Would You Rather

Brat Iris potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi ľuďmi zúčastniť na hre na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a buď budú držať všetci spolu ako tím alebo postupne odstránia jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali alebo sa postupným vylúčením ostatných prebojovali k víťaznému koncu?

The Black Room

Po kúpe nového domu začínajú mladí manželia novú etapu svojho života. Ich šťastné chvíle však netrvajú dlho. Z Paula sa stáva čoraz zvláštnejší muž, neustále sa zaujímajúci o iné ženy. Pre Jennifer, ktorá dúfala v nový začiatok ich vzťahu, je to vskutku smutné zistenie. Za svoju zmenu však jej manžel celkom nemôže. Po ich nasťahovaní sa totiž v dome prebudilo zlo, ktoré roky číhalo v pivnici a jeho obeťou je práve Paul.

Gerald's Game

Manželský pár Gerald a Jessie sa vybral na chatu pri jazere, kde sa oddáva sexuálnym hrám. Jessie je pri jednom z milovaní uväznená v putách, ale nepáči sa jej to. Najmä preto, lebo jej manžel dostane srdcový záchvat a široko ďaleko nie je nik, kto by jej pomohol. Je donútená zápasiť so svojimi vlastnými vnútornými démonmi a potlačiť spomienky, aby dokázala uniknúť zo svojej nezávideniahodnej situácie. Démoni ju však neprestanú prenasledovať ani vtedy, keď je voľná...

The Babysitter

Aj keď väčšina detí v jeho veku už dávno môže zostať doma sama, Cole má ešte stále pestúnku. A to nie len takú obyčajnú. Bee je totiž jeho najlepšou kamarátkou a ako jediná ho dokáže vnímať takého, aký naozaj je. Ale keď sa chlapec rozhodne, že jednu noc nepôjde spať, zistí, čo sa v dome počas dlhých nocí deje. A začne sa preňho tá najhoršia nočná mora.

Here Alone

Po vypuknutí neznámej epidémie žije Ann uprostred lesov, v ktorých si vytvorila vlastný tábor. Dni vyzerajú rovnako a jej hlavnou povinnosťou je obstaranie si potravy tak, aby sa nestala obeťou nakazených. Beznádejný stereotyp sa zmení vo chvíli, keď stretne Oliviu so zraneným nevlastným otcom Chrisom. Od tejto chvíle už Ann nie je sama, čo však neznamená, že sa jej život stane jednoduchším.

Holidays

Snímka Holidays je filmovou antológiou, ktorá prináša neobyčajne temný a originálny pohľad na niektoré z najznámejších a najobľúbenejších sviatkov všetkých čias. Film spochybňuje náš folklór a tradície tým, že robí z Holidays oslavu hrôzy.

 47 metrov pod hladinou

Dovolenka je vraj ideálny čas na to, aby človek vyskúšal nové veci - zážitky na hony vzdialené tým, ktoré pozná z každodenného života. Takto aspoň Kate presvedčila svoju sestru Lisu, aby sa v chatrnej kovovej klietke ponorili pod hladinu oceánu a ocitli sa tvárou v tvár veľkému bielemu žralokovi. Na dovolenku v Mexiku sa dvojica vydáva len chvíľu po tom, ako si Lisa prešla búrlivým rozchodom. Jedným z dôvodov, prečo ju bývalý partner opustil, bola aj údajná Lisinina nudná povaha, preto sa jej zdá celkom vhod, keď sa v bare zoznámi s Benjaminom a Louisom, ktorí obe dievčatá prehovoria, aby sa spoločne vydali za životným zážitkom na mori. Keď sa však ich klietka odtrhne a prudko mieri ku dnu, sestry sa ocitajú v pasci obklopenej zúrivými žralokmi. A kyslík rýchlo ubúda...

Hush

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však tento vek znamenal úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila k samote a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu.

XX

Hororová antológia XX predstavuje štyri temné príbehy napísané a nakrútené veľmi talentovanými ženami. Tieto štyri príbehy hrôzy sú vo filme pospájané animovanými predelmi, vytvorenými oceňovanou animátorkou Sofiou Carrillo.

Škatuľa, r. Jovanka Vuckovic - Keď 7-ročný Danny Jacobs nakukne cestou vo vlaku do červenej darčekovej škatuli jedného z cestujúcich, bez vysvetlenia prestane jesť. Jeho otec a sestra dopadnú podobne. Dannyho mama musí nájsť spojitosť medzi červenou škatuľou a tým, čo sa s jej rodinou deje.

Narodeninová oslava, r. Annie Clark- V deň oslavy ôsmych narodenín svojej dcéry sa snaží utrápená žena v domácnosti utajiť pred dcérkou a zvedavými susedmi desivé tajomstvo.

Nespadni, r. Roxanne Benjamin - Skupinka priateľov na výlete sa dostane do problémov, keď zíde z určenej cesty a prejde na územie niekoho – alebo niečoho – iného.

Jej jediný žijúci syn, r. Karyn Kusama - Po 18 rokoch sa musí Cora zmieriť s tým, že jej syn už v sebe nemôže ďalej potláčať obludné dedičstvo, ktoré mu bolo dané otcom a tajomným kultom ešte pred jeho narodením.

Carrie

Carrie Whiteová je v poslednom ročníku strednej školy, nijako si to ale neužíva. Kvôli prísnej výchove svojej bigotnej katolíckej matky prežíva doslova peklo. Hlavne spolužiačky si z nej urobili cieľ svojich krutých žartov. Carrie dostane prvú menštruáciu, a keďže ju na situáciu nikto nepripravil, prežije šok. Keď vystresovaná Carrie s plačom prosí o pomoc, že ​​krváca, zlá spolužiačka Chris si celú situáciu nahrá na telefón a tiež zmanipuluje ostatné dievčatá, aby na Carrie s posmechom hádzali vložky a tampóny. Potom Chris video umiestni na internet. Jedna zo spolužiačok, Sue, však má výčitky svedomia z toho, čo Carrie s ostatnými urobila. Preto prehovorí svojho chlapca Tommyho, aby Carrie vzal namiesto nej na maturitný ples. Carrie Tommymu najprv neverí, ale nakoniec sa nechá prehovoriť, aby na ples šla. Chris má od vedenia školy účasť na večierku zakázanú. S tým sa však nehodlá zmieriť a je rozhodnutá sa Carrie pomstiť ... Chris s niekoľkými svojimi kamarátmi zabijú prasa a krv umiestni tajne do vedra nad pódium, kde bude korunovaná kráľovná a kráľ maturitného plesu. Carrie v sebe medzitým objavila zvláštnu schopnosť telekinézy a vďaka nej sa dokázala postaviť panovačnej matke, ktorá ju nechcela na ples pustiť. Carrie potom v sprievode Tommyho prichádza na ples a je vyhlásená za kráľovnú plesu. V tej chvíli na ňu Chris vyleje vedro s krvou. Carrie je v šoku a je presvedčená, že ju chceli všetci zosmiešniť. V záchvate hnevu použije proti ľuďom v sále svoje schopnosti...

Smrtonosný výlet

Partia mladých ľudí z veľkomesta sa prichádza odreagovať a užiť si voľný týždeň do málo osídlenej oblasti. Po prvom kontakte s miestnymi obyvateľmi zisťujú, že nie sú úplne prívetiví, ale ich chata sa, našťastie, nachádza na samote pri jazere. Večer zorganizujú menšiu párty pri ohníku. Pridá sa k ním aj náhodný okoloidúci, ktorý im ponúkne marihuanu. Vraj má ešte nejaké povinnosti, takže musí odísť, ale sľúbi, že sa o chvíľu vráti. Partia sa presunie do chaty a keď sa ozve klopanie na dvere, všetci majú radosť z toho, že sa poriadne nadrogujú. Za dverami však stojí niekto úplne iný. Je to muž, ktorý sa doslova rozpadá a hnije zaživa a prosí partiu o pomoc. Partia tak zisťuje, že namiesto príjemného oddychu musí čeliť neznámemu vírusu, ktorý sa šíri nezastaviteľným tempom a požiera všetko, čo mu príde do cesty.

Vyhladovaní

;t

Malou odľahlou dedinou sa šíri zvláštna nákaza, ktorá premieňa obyvateľov mestečka na nepoznanie. Najskôr prichádzajú zmeny na tele, a neskôr začnú nakazení útočiť na svojich blízkych. Skupinka preživších sa vydáva do okolitých lesov a hľadá ostatných, čo možno tiež unikli. Kanadský režisér Robin Aubert ukryl podobenstvo o ľudskosti do nápaditej variácii na klasické zombie horory.

Death Note

Veľmi inteligentný študent menom Light nájde zápisník boha smrti. Zápisník má mystickú silu zabiť kohokoľvek, stačí si len predstaviť tvár obete a zapísať meno. Light je s touto silou rozhodnutý vykoreniť zločin a vyčistiť ulice od zločincov. Čoskoro sa objavuje nepriateľ, vyšetrovateľ známy iba ako L.

Súvisiace články

Najčítanejšie