Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
23 najlepších filmov o priateľoch policajtoch: Ktorý je váš najobľúbenejší?
Zdielať na

23 najlepších filmov o priateľoch policajtoch: Ktorý je váš najobľúbenejší?

Tieto snímky sú akčné, vtipné a napínavé.

Bad Boys

Zohraný policajný tandem Burnett - Lowrey sa preháňa v čiernom Porsche ulicami Miami a bravúrne rieši banálne prípady. Ale tentoraz ich čaká tvrdá práca a šéf drogového gangu Fouchet, ktorý nezanecháva žiadne stopy a uznáva len mŕtvych svedkov. Odvážnu lúpež heroínu museli previesť profesionáli, ktorí mali svoje spojky i v policajných radoch. Jediným svedkom, ktorý môže pomôcť je vydesená Julie. Parťákov policajtov si zahrali Martin Lawrence a Will Smith.

Bad Boys II

Detektívi z oddelenia narkotík v Miami Lowrey a Burnett sú pridelení k údernej jednotke, ktorej úlohou je zastaviť prísun extázy do mesta. Počas vyšetrovania zhodou okolností odhalia rozsiahly konšpiračný plán bezcitného drogového bossa, ktorý chce rozšíriť svoje impérium a ovládnuť obchod s narkotikami v celom meste, pričom mieni zabiť každého, kto sa mu postaví do cesty. Veci sa ďalej komplikujú, keď sa Marcusova pôvabná sestra, tajná agentka vládnej organizácie pre boj s drogami, dostane počas krížovej paľby do zajatia zločincov,  oboch hlavných hrdinov to  prinúti zájsť až na samotnú hranicu zákona. 

Stakeout

Kriminálna komédia, v ktorej si dvaja policajti a dobrí priatelia kladú neustále zásadné otázky: "Je to legálne, nelegálne, alebo je to úplne jedno?" Film rozpráva príbeh, v ktorom zločinec Richard "Stick" Montgomery utečie z väzenia. A práve v tej chvíli sú policajti Chris Lecce a Bill Reimers nasadení na zločincovu niekdajší priateľku Mariu. Obaja muži zákona majú vystopovať, či ju bude Montgomery po úteku kontaktovať. Pod zámienkou výmeny telefónu sa dostane Chris do Máriinho domu a zamiluje sa do nej až po uši.

48 hodín

Slávny thriller s prvkami komédie o drsnom policajtovi a ukecanom väznovi, ktorí spoločne pátrajú po vrahovi na úteku. Z väzenia utiekol nebezpečný trestanec. Odzbrojil detektíva Jacka Catesa a jeho pištoľou zastrelil ďalšieho policajta. Jack je však tvrdý policajt, ​​ktorý je odhodlaný pomstiť smrť kolegu za každú cenu. Aby sa dostal vrahovi na stopu, rozhodne sa "požičať" si z väzenia na štyridsaťosem hodín väzňa Reggioa Hammonda, ktorý by mu mohol pomôcť. Vrah sa totiž chystá vybrať skrýšu s lupom, o ktorý ho Hammond pripravil. Hoci sú záujmy oboch mužov úplne odlišné, cieľ majú obaja rovnaký, dopadnúť utečenca. Nie je to však ľahké. Už len preto, že každý z dvojice prenasledovateľov je úplne odlišný. Jack je málovravný drsný policajt, ​​Reggie ľahkomyseľný táraj a hazardný hráč. A tak niet divu, že sa musí cez vzájomné osobné antipatie počas prenasledovania plného naháňačiek, prestreliek a ďalších dramatických situácií, najprv naučiť rešpektovať jeden druhého.

Križovatka smrti

Policajný detektív v službách FBI pátra po unesenej dcérke čínskeho veľvyslanca. Na pomoc mu prichádza veľvyslancov priateľ, ktorý považuje za svoju povinnosť pomôcť pri jej záchrane. Rozbieha sa pátranie pretkané množstvom neuveriteľných naháňačiek, akčných scén a prvky ázijských bojových umení. 

Smrtonosná zbraň

Seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), ktorý má pár týždňov do dôchodku, dostane za parťáka seržanta Martina Rigsa (Mel Gibson), ktorý chcel po smrti manželky spáchať samovraždu. Z počiatku si nepadnú do oka, spoločne však budú musieť vyriešiť prípad nebezpečného gangu pašerákov drog. Úspech filmu zaručil ďalšie tri pokračovania.

Jednotka príliš rýchleho nasadenia

Zabudnite na všetky komédie z policajného prostredia, ktoré ste doteraz videli. Jednotka príliš rýchleho nasadenia sa od nich líši asi tak, ako sa zombie komédia Súmrak mŕtvych líši od svojich žánrových konkurentov. Ostatne ju majú na svedomí rovnakí tvorcovia, ktorí aj ju vybavili neodolateľne suchým britským humorom, svojráznymi postavičkami a nečakane originálnou zápletkou.

Fízli zo zálohy

Detektívi Christopher Danson a P. K. Highsmith (Dwayne Johnson a Samuel L. Jackson) sú tými najtvrdšími a najobľúbenejšími policajta široko ďaleko. O dva stoly vedľa a o jeden rad ďalej sedia detektívi Allen Gamble (Will Ferrell) a Terry Hoitz (Mark Wahlberg). Nie sú to hrdinovia - sú to "fízli zo zálohy". Ale na každého policajta sa niekedy usmeje šťastie a Gamble a Hoitz čoskoro narazia na zdanlivo nevinný prípad, o ktorý nikto z ostatných detektívov nestojí, z ktorého by sa mohol vykľuť najväčší zločin, aký mesto zažilo. Ide o príležitosť, aká sa naskytne raz za život, ale majú na to, aby sa jej chopili?

21 Jump Street

Jonah Hill a Channing Tatum sa na strednej škole na smrť nenávideli, aby sa z nich v policajnej akadémii neskôr stali najlepší priatelia. Hoci nepatria k tomu najlepšiemu, čím sa môže policajný zbor pochváliť, majú možnosť svoju povesť zmeniť vo chvíli, keď sú pridelení k tajnej policajnej jednotke Jump Street pod vedením kapitána Dicksona. Namiesto zbraní a policajných odznakov sú vyzbrojení batohmi, aby sa za prispenia svojho nedospelého vzhľadu zamiešali tajne medzi mládež. Problém je ale v tom, že dnešná dospievajúca mládež je celkom iná, než aká bola pred niekoľkými rokmi, a zisťujú, že ich predstavy o živote stredoškolákov, či už ide o sex, drogy či rock'n'roll, sú úplne k ničomu. Predovšetkým ale prichádzajú na to, že sa stále nevysporiadali s celým radom vlastných problémov, ktorým v priebehu dospievania čelili - a obaja sa musia postaviť hrôze a nervozite z toho, že sú nútení sa vrátiť znovu na strednú školu a znova zažívať všetky problémy, o ktorých sa domnievali, že už sú dávno minulosťou.

Muži v čiernom

Robiť túto prácu chce nielen chladnokrvné IQ a bleskové reflexy, ale aj čertovsky dobrý žalúdok. "K" (Tommy Lee Jones), veterán supertajnej vládnej agentúry MiB (Men in Black), ktorá má na starosti ostrahu planéty Zem pred votrelcami z vesmíru, by o tom mohol rozprávať. Schopný newyorský policajt "J" (Will Smith) by mu zrejme neveril ani slovo, keby však jedného večera na vlastnej koži náhodou nezažil, aké to je prenasledovať mimozemšťana. Žijú medzi nami a maskujú sa - vysvetlil "K" - "niekto na nich musí dávať pozor" - dodal a vybral si mladého policajta za svojho nového partnera. Práve včas! Neďaleko New Yorku pristál lietajúci tanier a osud krajiny zase raz visí na vlásku...

Running Scared

Pre dvoch skúsených policajtov, ktorí sa rozhodli odísť od polície a otvoriť si bar, je receptom pre život veľa smiechu a skvelé priateľstva. Ich plány ale razom prekazí drogový dealer, ktorý ich skoro zabil, je na slobode a chce uzavrieť obrovský drogový obchod. A tak sa obaja hrdinovia pokúsia ho dostať pred súd. Táto zábavná kriminálna dráma od konkurencie odlišujú vybrúsené, vtipné dialógy medzi hlavnými protagonistami a snímka tak rozhodne stojí za pozretie. 

Záťah

Los Angeles 1987. Seržant Joe Friday a jeho partner Pep Streebek bojujú proti korupcii a zločinu. Kým Joe kladie väčší dôraz na služobné predpisy, Pep toľko paragrafy neuznáva. Obaja policajti sú na stope zločineckej organizácii obrovského rozsahu. Na zločinoch organizácie majú celkom zjavne podiel aj reverend Whirley a porno-kráľ Jerry Caesar. Keď sa policajná prezidentka Kirkpatricková dozvie, že idú policajti tiež proti reverendovi, ktorý sa teší jej sympatiám, nahnevá sa. Vo filme hlavných hrdinov stvárnili Dan Aykroyd a Tom Hanks.

Drsniačky

Zvláštna agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemôžu byť odlišnejšie. Upätá Sarah pracuje v New Yorku a dúfa v ďalšie povýšenie. Je ambiciózna, talentovaná, inteligentná a má detektívne schopnosti ako Sherlock Holmes. Je vždy a za všetkých okolností tou najmúdrejšou zo všetkých a nebojí sa to dať najavo. Preto však nemá ani rodinu ani priateľov. Len kolegov, ktorí ju neznášajú. Oproti tomu svojrázna Shannon vyrástla na uliciach Bostonu a vie strieľať rovno od boku. Pištoľou i svoju pusou. A pretože pred nedávnom okrem iného zatkla aj svojho brata, tak ju pre zmenu neznáša jej rodina.

Tango a Cash

Vždy elegantne oblečený policajt Ray Tango a jeho kolega nedbalého zovňajšku Gabe Cash patrí k najvýkonnejším ochrancom zákona v Los Angeles a dôkladne znepríjemňujú život a obchody mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi. Namiesto toho, aby ich nechal zavraždiť, rozhodne sa zbaviť svojich protivníkov premysleným spôsobom. Obaja policajti sú vylákaní do opusteného skladiska a pomocou sfalšovanej magnetofónovej pásky obvinia z vraždy federálneho agenta. Sú poslaní do väzenia, kde sa stretávajú s radom svojich bývalých nepriateľov, dychtiacich po pomste. S prispením policajného kapitána, ktorý za všetkým tuší nekalú hru zločineckého podsvetia, sa im podarí za dramatických okolností utiecť. Obaja do tej doby veľkí rivali, Tango aj Cash, sú nútení spolupracovať, aby očistili svoju povesť. Nedá im veľa práce zistiť, kto za celým komplotom stojí.

Sedem

Dvaja policajti (Brad Pitt a Morgan Freeman) sú na stope geniálneho vraha, zodpovedného za sériu desivých vrážd, ktorých obete spája sedem smrteľných hriechov. V jednej z rolí tohto kvalitného trhilleru, zasadeného do temného mesta nasiaknutého bolesťou a skazou, uvidíte tiež Gwyneth Paltrow. David Fincher s dokonalou znalosťou našich najhlbších obáv pevne zviera oprate akcie - fyzickej, psychickej i spirituálnej - neodvratne smerujúce k rozuzleniu, ktoré do hĺbky otrasú aj tou najtvrdšou dušou.

V žiare noci

Mestečko Sparta v štáte Mississippi mohlo mať novú továreň. Chcel ju postaviť bohatý podnikateľ Colbert. Ten je však jednej noci nájdený mŕtvy a zavraždený. Miestny policajný náčelník Bill Gillespie podozrieva z vraždy mladého černocha, ktorého jeho zástupca Sam Wood našiel na stanici. Pri výsluchu však vyjde najavo, že černoch, ktorý sa volá Virgil Tibbs, je tiež policajt. A rovno jeden z najväčších expertov na vraždy vo Filadelfii. Gillespie je rovnako ako väčšina južanov rasista, a tak odmietne ponuku Tibbsovho nadriadeného, ​​aby mu detektív pomohol s vyšetrovaním. Pretože však nemá s podobnými prípadmi žiadne skúsenosti, nakoniec je predsa len nútený jeho pomoc prijať. Tibbsové schopnosti sa preukážu veľmi skoro, keď rýchlo zistí, že obeť nebola zabitá tam, kde bolo nájdené telo, a keď je zatknutý ďalší podozrivý, dokáže, že nejde o vraha, hoci u neho bola nájdená Colbertova náprsná taška.

Training Day

Jake Hoyt je usporiadaný človek, ktorý má rodinu a ktorý by mohol byť prototypom správneho policajta. Aby naplnil svoje poslanie, rozhodol sa pridať k oddeleniu narkotík. Dalo mu to veľa práce a preto nechce premárniť výnimočnú príležitosť. A tak sa má o jeho budúcnosti rozhodnúť pri prvom dni v teréne. Detektív Alonzo Harris (Denzel Washington) je naopak skúsený veterán v boji proti narkotikám. Ale za trinásť rokov tvrdej práce v tých najhorších podmienkach zmenil postoj k systému. Zistil, že ak bude dodržiavať zákony, nič nezmôže proti zločincom, ktorí ich veselo porušujú. Kde leží hranica medzi dobrom a zlom? Platí príslovie na hrubé vrece hrubá záplata, alebo je lepšie sa držať pravidiel, ale vyslovene tým nahrávať svojím protivníkom?

Freebie and the Bean

Freebie a Bean sú dva policajní detektívi zo San Franciska, ktorí sa už pekných pár mesiacov snažia dostať za mreže miestneho bossa Reda Meyersa. Keď sa im však konečne podarí zhromaždiť všetky potrebné dôkazy a na zatknutie stačí počkať na zatykač, dozvedajú sa, že na Meyersa bol niekým najatý nájomný vrah.

Miami Vice

Detektív Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) je zdvorilý a ľahostajný elegán žijúci s počítačovou analytičkou Trudy Joplin (Naomie Harris) na južnej Floride. Inkognito pracuje na odhalení bandy pašerákov drog a vrahov. Jeho kolega detektív James 'Sonny' Crockett (Colin Farrell) je jeho pravým opakom - záletník a švihák, to ale len do doby, než stretne Isabellu (Gong Li), čínsko-kubánsku manželku obchodníka so zbraňami a drogami. Hra na ostrie noža sa pre oboch policajtov stáva každodenným životom a nie je než otázkou času, kedy ich zločinci odhalia.

Kiss Kiss Bang Bang

Robert Downey Jr. je v podstate slušný chlap. Je síce bezvýznamný zlodej, ale radšej by bol čestný a nekradol. Lenže nevie, ako na to. Pri jednej z krádeží sa náhodou ocitne na hereckom konkurze a je vybratý na kamerové skúšky v L.A. Tam ho dajú na starosť súkromnému detektívovi (Val Kilmer), ktorý ho má čo najlepšie pripraviť na jeho úlohu vo filme. Situácia sa však nečakane skomplikuje...

To Live and Die in L. A.

Aby pomstil smrť svojho staršieho priateľa a kolegu Jima Harta, ktorý sa stal obeťou vraždy, pustí sa tajný agent Richard Chance do pátrania po vraždiacich kazičov peňazí, ktorým bol jeho parťák na stope. Hoci majú zločinci a tajní agenti odlišné ciele, prostriedky, ktoré k ich naplneniu používajú, sú nakoniec veľmi podobné.

Francúzska spojka

Dvojica detektívov bojuje proti obchodu s drogami, Jimmy Doyle, prezývaný Pepek a jeho parťák Buddy Russo. Pri svojej práci v Brooklyne sa dostanú na stopu pripravovaného obchodu, pri ktorom ide o veľké množstvo heroínu, ale veľký prípad nedopadne tak, ako by si priali.

Skala

Generál amerického námorníctva Francis Hummel (Ed Harris) je čestný muž, hrdina a veterán niekoľkých tajných vojenských operácií. Prečo teda s hŕstkou svojich perfektne vyzbrojených mužov ukradne z prísne stráženého armádneho skladu pätnásť rakiet s mimoriadne nebezpečným nervovým plynom? A prečo sa s nimi zabarikáduje "na skale" v sanfranciskej zátoke, v preslávenom bývalom väzení Alcatraz, a namieri ich na mesto? A prečo pritom navyše ohrozuje 81 nevinných rukojemníkov - turistov, ktorí sa prišli pozrieť väzenia, odkiaľ nikdy nikto neutiekol?

Najčítanejšie