Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Čo všetko podstúpili herci filmu Bohemian Rhapsody, aby podali dokonalý výkon?
Zdielať na

Čo všetko podstúpili herci filmu Bohemian Rhapsody, aby podali dokonalý výkon?

Okolo filmu Bohemian Rhapsody je mnoho otáznikov. Niektorí skalní fanúšikovia hudobnej skupiny Queen sa rozčuľujú nad faktografickými chybami, iní film ospevujú pre jeho úžasné scény. Tak či onak, do filmu tvorcovia vložili neskutočnú energiu, veď posúďte sami.

Vystúpenie skupiny na štadióne Wembley v júni 1985 je považované za jeden z jej najdôležitejších momentov. Napriek tomu, že to celé trvalo len 20 minút, výkon, ktorý celá kapela podala bol neuveriteľný. Niet sa čomu čudovať, že celý film Bohemian Rhapsody viedol práve k tomuto vystúpeniu. Napriek tomu, že ide len o veľmi krátky koncert, bolo to nesmierne náročné pre hercov, ktorí hrali členov skupiny Queen. 

standard.co.uk

Tí sa totiž museli naučiť choreografiu celého vystúpenia. Celá táto scéna bola natočená ako prvá a herci prišli do Londýna 5 týždňov predtým, ako začali so skúškami. "Bolo to dosť náročné, začínať celý film práve časťou z Live Aid, ale v podstate to bolo fajn, pretože nás to spojilo," povedal Gwilym Lee, predstaviteľ Briana Maya. Tento skutočný člen kapely chcel byť dokonca každý deň na skúškach hercov, čo Gwilymovi pripadalo zvláštne, no May tam chcel byť preto, aby ho podporil. 

loudersound.com

"Pamätám si, keď sme skúšali vystúpenie Live Aid. Brian May prišiel za mnou a povedal mi, že je to veľmi dobré, že mám veľmi dobre zvládnuté pohyby, no mám si pamätať, že on je rocková hviezda a mám to vložiť do svojho vystúpenia," pokračoval Gwilym. 

metro.co.uk

Najťažšie zo všetkých to však mal Rami Malek, predstaviteľ Freddieho Mercuryho, ktorý je známy svojím voľným tanečným štýlom. Rami pracoval s pohybovým odborníkom niekoľko mesiacov, aby zistil, ako sa má hýbať. To však viedlo k tomu, že svoju choreografiu na vystúpenie Live Aid vedel už dávno pred tým, než jeho kolegovia. 

"Teraz, keď som na tanečnom parkete, môžem tieto pohyby využiť," smial sa Rami Malek. 

Najčítanejšie