Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
11 šokujúcich faktov o seriáli Beverly Hills, 90210, ktoré ste určite nevedeli!
Zdielať na

11 šokujúcich faktov o seriáli Beverly Hills, 90210, ktoré ste určite nevedeli!

Zdroj: Profimedia

Je neuveriteľné, že seriál Beverly Hills, 90210 má takmer 30 rokov (1990-2000)! Tušili ste, že v zákulisí jedného z najúspešnejších televíznych seriálov všetkých čias sa odohrávalo mnoho škandálov, intríg a bojov? My vám niektoré z nich konečne odhalíme!

Kultová zostava Jason Priestley Brandon Walsh, Luke Perry Dylan McKay, Jennie Garth Kelly Taylor, Shannen Doherty Brenda Walsh, Tori Spelling Donna Martin, Gabrielle Carteris Andrea Zuckerman, Ian Ziering Steve Sanders, Brian Austin Green David Silver bola našou milovanou partičkou vzorných stredoškolákov. Každý týždeň sme napäto čakali na zápletky, hádky a romantiku medzi Dylanom a Brendou, Brandonom a Andreou, Kelly a Stevom. Ale čo sa dialo s našimi hviezdami za kamerami?

Tie roky deväťdesiate!

Tie roky deväťdesiate!

Profimedia

Luke Perry:

1. Mal pôvodne hrať postavu Steva Sandersa! No mocný producent a tvorca seriálu Aaron Spelling rozhodol, že v scenári sa na poslednú chvíľu vytvorí úloha pre introvertného Dylana, ktorý poblázni vzorňáčku Brendu. Dylan mal pôvodnú nálepku Bad Boy, čiže mal byť v seriáli zlým chlapcom, ktorý bude polarizovať divákov. 

Spelling v ňom videl klon Jamesa Deana

Spelling v ňom videl klon Jamesa Deana

FOX

2. Bol u šéfov stanice FOX mimoriadne neobľúbený! Jeho postavu problematického osamelého vlka Dylana, ktorého seriálový otec bol navyše kriminálnik, mali v úmysle vyhodiť už po dvoch častiach! Bol to práve nekompromisný Spelling, kto sa vedeniu televízie vzoprel a svojmu obľúbencovi Perrymu dohodol ďalšie epizódy v seriáli. Toto rozhodnutie sa čoskoro ukázalo ako mimoriadne šťastné. Dylan sa stal magnetom na fanynky a zárukou vysokej sledovanosti Beverly Hills, 90210.

3. Takmer zabil Jennie Garth! Neúmyselne, samozrejme. Seriálová bábika Kelly a fešák Dylan spolu nakrúcali scénu v oceáne, keď na ňu Luke Perry v plnej rýchlosti spadol zo svojich vodných lyží. Jennie sa takmer utopila, v sanitke ju museli oživovať a neskôr vyšlo najavo, že utrpela silný otras mozgu.

Dylan a Kelly

Dylan a Kelly

FOX

Gabrielle Carteris:

4. Producenti klamali divákom o jej veku! Seriálová šprtka a neskôr Brandonova frajerka mala 29 rokov, keď ju obsadili do úlohy 16-ročnej Andrei Zuckerman! Prečo si šéfovia televízie nevybrali mladšiu herečku však zostáva záhadou.

Bifľoška Andrea

Bifľoška Andrea

Profimedia

Douglas Emerson:

5. Šokujúca a dojemná smrť Davidovho kamoša Scotta nebola v pôvodnom scénari! Po dvoch sériách sa totiž herec Emerson nahneval na producentov aj scénaristov, ktorí jeho postave neumožnili väčší priestor v seriáli a rozhodol sa, že skončí s herectvom. Vraj je to otravná profesia plná zákerných zákulisných bojov...Douglas sa stal neskôr profesionálnym vojakom.

Hillary Swank:

6. Budúcu dvojnásobnú držiteľku Oscara vyrazila televízia bezdôvodne! Hillary hrala v seriáli slobodnú matku Carly Reynolds. Jej zmluva bola uzatvorená na dve celé série, no napokon ju vykopli po šesťnástich častiach. Dôvod? Neznámy! Hillary sa zo šoku našťastie pozviechala. A dokonca stihla casting na hlavnú úlohu vo filme Boys Don't Cry. Oscar jej bol určite adekvátnou náplasťou za vyhadzov

Hillary surovo vyhodili!

Hillary surovo vyhodili!

FOX

Shannen Doherty:

7. Brendu vyrazili pre...vlasy! Áno, čítate správne. Než sme sa so vzornou dcérou Brendou a jej večne našpúlenými perami v seriáli rozlúčili, kolovali v bulvári mnohé klebety. Shannen vraj bola diva, ktorá sa nevedela nabažiť svojej raketovej  slávy. Údajne neustále žúrovala, hádala sa so štábom a vždy meškala do práce. Scénarista seriálu Larry Mollin však poznal pravý dôvod, pre ktorý Shannen odišla bez pocty...Tvrdohlavá herečka sa jednoducho rozhodla, že sa nechá ostrihať. Problém bol v tom, že sa tak stalo uprostred natáčania série! Výkonní producenti seriálu Aaron Spelling a Darren Star takmer zošaleli! A čo nasledovalo ďalej, viete...

Za všetko mohli jej vlasy!

Za všetko mohli jej vlasy!

Profimedia

Jason Priestley:

8Modrooký sen všetkých rodičov rokov deväťdesiatych sa nezdá! Napriek fámam, že jeho kolegyňa Shannen Doherty to vedela v nočných kluboch poriadne roztočiť, to bol Jason Priestley, kto pil a žúroval ako kráľ. Jeho láska k alkoholu bola celé roky natoľko silná, že skončil opakovane v protialkoholickej liečebni. A dokonca mu polícia odobrala vodičák! 

9. Každý spal s každým! Aj túto pikošku utrúsil vo svojom memoári Jason. Herci sa počas desiatich rokov zblížili a spávali spolu. Niektorí dokonca tajne randili. Fanúšikovia sa nesmeli nič dozvedieť, pochopiteľne! Bol to príkaz zhora, inak by nasledovali Shannen...Jason sa vyjadril, že svoju seriálovú sestru Brendu nenávidel, pretože Doherty bola absolútne neznesiteľná! V rozhovore pre CNN taktiež priznal, ako veľmi ho  mrzí, že opustil seriál. Nie pre peniaze a slávu, no kvôli Spellingovi, ktorý na neho a Luka Perryho mimoriadne trpel.

Seriálový Brandon bol pekný kvietok! A zjavne nielen on...

Seriálový Brandon bol pekný kvietok! A zjavne nielen on...

Profimedia

Tori Spelling:

10. Tatka musela poslúchať! Sladká princezná, protekčná dcérenka a večná panna. Dcéra všemocného Spellinga nemala vždy na ružiach ustlané. No napriek jej minimálnemu hereckému talentu, či nevkusným silikónom, bola Tori nedoknuteľnou! Doslova. Napriek kolegyniam, ktorých postavy už v seriáli mali sex, mala  Donna prísny zákaz prísť o panenstvo pred promóciami! A aj to bolo pre tatka Aarona veľké sústo. Paradoxne, jeho dcéra sa mu v reálnom živote vymkla spod kontroly o pár rokov neskôr. On ju v zúrivosti, krátko pred smrťou, úplne vydedil. Tori tak zostali oči pre plač a veľmi vysoké dlhy!

V seriáli, aj v súkromí velili tatkove kreditky!

V seriáli, aj v súkromí velili tatkove kreditky!

FOX

Tiffany Amber Thiessen:

11.Tiffany porazila Drew Barrymore, Aliciu Silverstone, aj Alyssu Milano! Jej talent a krása zaujali šéfov FOXu a vnadná Tiffany dostala ponuku snov. Iba jeden človek sa s ňou netešil: vtedajší priateľ Brian Austin Green, čiže seriálový David Silver. Pri čítaní jej scenára totiž zistil, že manipulatívna zákeráčka Valerie Malone má pred sebou mnoho pikantných scén s jej novými seriálovými kolegami;)

Tiffany sa splnil sen, jej frajerovi Brianovi nočná mora!

Tiffany sa splnil sen, jej frajerovi Brianovi nočná mora!

FOX

Najčítanejšie