Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Čím si prešli? Životy hlavných hrdinov filmu Mrázik rozhodne rozprávkové neboli!
Zdielať na

Čím si prešli? Životy hlavných hrdinov filmu Mrázik rozhodne rozprávkové neboli!

Ich osudy boli tragické...

Od prvej premiéry legendárnej ruskej rozprávky o Nastenke a samoľúbom Ivanovi ubehlo už neuveriteľných 55 rokov. Pozrite sa, ako sa od tej doby hlavné postavy Mrázika zmenili a čím si v živote museli prejsť.

Herečka Natalya Sedykh, ktorá stvárnila nesmelú Nastenku, mala v čase natáčania iba štrnásť rokov. Osobný život herečky pritom vôbec nebol ako z rozprávky. Jej manželstvo skončilo rozvodom a jej jediný syn sa odsťahoval za otcom. Skončila tak úplne sama. Herectvu sa však venuje aj naďalej a v súčasnosti hrá v moskovskom divadle. Natalya Sedykh má teraz 70 rokov a len ťažko by ju niekto spoznal. Posúďte sami.

​​Samoľúby, ale za to statočný Ivan alias Eduard Izotov. Osobný život Eduarda však tiež nebol ružový. V roku 1983 nastúpil do väzenia, kde si odsedel tri roky za to, že sa v Moskve pokúsil vymeniť valuty, čo sa v tom čase považovalo za rozvrátenie devízového hospodárstva. Údajne mu za to vzali aj majetok. So svojou ženou Ingou sa rozviedol a neslúžilo mu ani zdravie. Herec prekonal šesť mŕtvic, po ktorých stratil pamäť. Posledné roky svojho života strávil na psychiatrii a v roku 2003 zomrel.

Predstaviteľka Marfuše, Inna Čurikovová chcela natáčanie Mrázika v jednej chvíli dokonca opustiť. Bolo to kvôli tomu, že režisér Alexander Rou vyžadoval, aby bola Marfuša oveľa škaredšia. Herečka sa údajne rozplakala, potom, čo sa videla. No osud bol k nej oveľa prívetivejší. Vydala za ruského režiséra Gleba Panfilova, ktorý jej dal príležitosť aj vo svojich filmoch. Spolupracovala však aj s inými režisérmi a hojne sa venovala divadlu. Dokonca za svoje herectvo získala nejedno ocenenie. Do dnešnej doby pôsobí v moskovskom divadle a spoločne so svojím synom a manželom okúsila aj scenáristiku.

Najčítanejšie