Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dokumentárny film 10 ROKOV LÁSKY v svetovej premiére na Art Film Fest 2017
Zdielať na

Dokumentárny film 10 ROKOV LÁSKY v svetovej premiére na Art Film Fest 2017

10 rokov života 5 rodín zo 4 európskych krajín, alebo jednoducho 10 rokov lásky, to je nový časozberný dokument z filmárskej dielne združenia DogDocs, za ktorým stoja Adam Hanuljak ako scenárista a režisér, Peter Kotrha ako strihač a kameraman a Peter Snadík ako producent. Hudbu do filmu skomponoval Karol Mikloš.

Časozbernému dokumentu o mladých rodičoch sa táto trojica filmárov na pokračovanie venuje už od roku 2006. V päťročných intervaloch dokumentujú život piatich párov, ktoré sa pred viac ako desiatimi rokmi stali rodičmi. Pôvodne "jednorazový" dokument o živote mladých rodín v rôznych európskych krajinách sa tak postupne rozrástol na hutný časozberný dokument o desiatich rokoch života piatich rodín v štyroch európskych krajinách (Slovensko, Česká republika, Rumunsko, Fínsko). Potenciál témy umocňujú sociálno-ekonomické aj kultúrne rozdiely života v týchto krajinách, ktoré prirodzene vytvárajú veľmi rozdielne východiská pre každodenný život jednotlivých rodín.

Peter Snadik

Všetky zachytávané momenty a témy sa stále navracajú k dominantnému, jednotiacemu motívu filmu - téme rodiny a detí, rodičovstva v jeho premenách. Film neponúka ucelený obraz, skôr mozaiku rôznych pekných aj ťažkých momentov, ktoré vytvárajú priestor pre reflexiu jedinečnosti životnej skúsenosti - nielen pre protagonistu na filmovom plátne, ale aj pre samotného diváka.

Film diváci prvý raz uvidia 23. júna 2017, 18:30, Kulturpark 2, Kukučínová 2, Košice.

Poster k dokumentu:

AFF

Najčítanejšie