Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Skončil sa Art Film Fest! Pozrite sa, kto zvíťazil, kto plakal a ako to vyzeralo na záverečnom ceremoniále!
Zdielať na

Skončil sa Art Film Fest! Pozrite sa, kto zvíťazil, kto plakal a ako to vyzeralo na záverečnom ceremoniále!

26. ročník Art Film Festu, ktorý sa už tretí rok konal v Košiciach, vyhlásil včera večer víťazov jednotlivých kategórií.

Na záverečnom ceremoniále získala cenu Hercova misia česká herečka Ivana Chýlková. Prevzala si ju z rúk svojho syna Jáchyma Krausa. Ten vystúpil s rečou, ktorá rozosmiala aj dojala nielen Ivanu, ale aj celé obecenstvo. 

Ivana Chýlková

Ivana Chýlková

Na Art Film Feste prebiehal ako sprievodný program ešte jeden festival - Azyl. Je to festival 1 až 5 minútových filmov. Vyhrali nasledovní:

Jednominútový film - Daniel McKee za film Mona Lisa Selfie 

Päťminútový film - Daria Kashcheeva za film Prague a foreigners perspective 

Videoklip - Marek Partyš za videoklip Christian Löffler - Haul 

Divácka cena TV JOJ poputovala filmu Čo len ľudia povedia. Rovnako aj diváci Art Film Festu mali právo vybrať si svoj najobľúbenejší film. Krátky film, ktorý odišiel z Art Film Festu s diváckou cenou, bola snímka Nevyužitý priestor. 

artfilmfest.sk

Porota medzinárodnej súťaže krátkych filmov ocenila soškou Modrého anjela švédsku snímku Tieňové zvieratá. Rozdávali sa aj dve zvláštne ocenenia snímkam, ktoré tiež vybrala porota. S ocenením odchádzal Marek Kuboš za film Posledný autoportrét a turecká snímka Motýle.

artfilmfest.sk

Najlepším režisérom sa stal Ognjen Galvonić s filmom Náklad. Modrého anjela za najlepší ženský herecký výkon získala maďarská herečka Zsófia Szilágyi za film Jeden deň. V mužskej kategórii s touto soškou odišiel Jakob Cedergen. Ten hral vo filme Tiesňové volanie. Práve tento dánsky thriller získal Modrého anjela za najlepší film, ktorý bol premietaný na 26. ročníku Art Film Festu v Košiciach. 

Najčítanejšie