Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Keira Knightley odmieta točiť filmy zo súčasnosti! Hollywood má v zuboch!
Zdielať na

Keira Knightley odmieta točiť filmy zo súčasnosti! Hollywood má v zuboch!

Zdroj: Profimedia

Dôvod vás prekvapí!

Klobúk dole pred Keiru Knightley, ktorá sa nebojí poukázať na chyby Hollywoodu! Postavila sa proti množstvu sexuálneho násilia páchaného na ženách, ktoré sa v posledných rokoch čím ďalej viac objavuje v kinematografii. Preto, ako sama povedala, dáva prednosť filmom ako Pýcha a predsudok, Pokánie alebo Kód Enigmy: "S nárastom Netflixu a Amazonu vidíme silné ženské postavy a ženské príbehy. Netočím filmy zo súčasnosti, pretože v nich takmer vždy ženy znásilňujú. Znepokojuje ma, ako sú tu ženy zobrazované. Vždy som však našla inšpirujúce postavy v historických snímkach."

SITA

​Netreba dodávať, že jej sťažnosť nie je neoprávnená. Žijeme v čase, keď vo filmoch a televíznych reláciách prevažujú scény so znásilňovaním a sexuálnym obťažovaním. V ideálnom prípade by takéto scény poskytli hlas miliónom žien a mužom, ktorí prežili podobnú traumu v reálnom živote, ale častejšie to tak nie je. 

HBO

Najzaujímavejším príkladom je nepochybne populárny seriál Hra o tróny, v ktorom zobrazili už viac ako 50 scén znásilnenia. Posledné reakcie k týmto kontroverzným scénam boli také silné, že tvorcovia sľúbili, že ich v budúcnosti zmenia. "V poslednej dobe je vidieť isté zlepšenie," poznamenal Knightley. "Zrazu dostávam scenáre s hlavnými hrdinkami, ktoré nie sú znásilnené na prvých piatich stranách a nie sú tam jednoducho len preto, aby boli milujúcou priateľkou alebo manželkou."

Nie je to po prvýkrát, čo sa Knightley zaoberala podobnými problémami. V roku 2015 otvorene hovorila o svojej frustrácii nad nedostatkom ženských príbehov v Hollywoode: "Kde sú ženské príbehy? Kde sú? Kde sú režisérky, kde sú spisovateľky? Je to nevyvážené vzhľadom na to, že sme polovicou kinematografie, tvoríme polovicu spoločnosti, ktorá sleduje filmy. Takže áno, myslím si, že plat je veľmi dôležitá otázka, ale v skutočnosti ma viac znepokojuje nedostatok našich hlasov, ktoré nie sú počuť."

Keira Knightley

Keira Knightley

profimedia.sk

​My dúfame, že Keiru Knightley už Hollywood počúva.

Najčítanejšie