Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Romantické filmy, v ktorých je medzi hlavnými postavami veľký vekový rozdiel!
Zdielať na
Fenomény

Romantické filmy, v ktorých je medzi hlavnými postavami veľký vekový rozdiel!

Zdroj: DreamWorks

Každý má rád, keď sa vo filme prekračujú hranice a naskytne sa mu možnosť vidieť niečo nové a nekonvenčné, či už ide o vizuálne efekty alebo príbeh. Vybrali sme niekoľko filmov, v ktorých je medzi hlavnými protagonistami väčší vekový rozdiel, než sme pri klasických romantických filmoch zvyknutí.

Americká krása
Film je o mužovi prežívajúcom krízu stredného veku, ktorý sa chorobne zamiluje do spolužiačky svojej dcéry a je rozhodnutý od základov zmeniť svoj život, aby si ju získal. Snímka z roku 1999 získala piatich Oscarov.

harpersbazaar.com

Škola života
Mladá, len 16-ročná, Jenny spozná dospelého muža, ktorý jej ukáže iný svet, než ten, na ktorý bola dotera zvyknutá. Jej rodičia z toho nie sú nadšení, keďže Jenny mala odísť študovať na Oxford, no po tejto známosti sa jej priority menia.

finetimes.wordpress.com/

Absolvent
Ben je mladík, ktorý sa na oslave zoznámi s priateľkou jeho rodičov, ktorá ho zvedie. Keď sa však zamiluje do jej dcéry, pani Robinsonovej sa to nepáči a tu začnú problémy

insidehighered.com

Lolita
Jeden z najznámejších filmov podľa knižnej predlohy je o zvrátenom vzťahu muža a jeho nevlastnej dcéry. Kontroverzná snímka je mnohými odsudzovaná a má dve slávne spracovania. Jedno z roku 1962 a druhé z roku 1997.

alifeatthemovies.com

Predčítač
Na Oscara nominovaný film Predčítač z roku 2008 zachytáva romancu medzi 15-ročným študentom Michaelom a tridsiatničkou Hannou. Po ich krátkom, vášnivom vzťahu sa znova stretávajú, tentoraz na súde, kde je Michael ako študent práva a Hanna obžalovaná z vojnových zločinov.

slantmagazine.com

Kúzlo mesačného svitu
Colin Firth hrá postaršieho muža očareného mladou jasnovidkou, ktorú hrá Emma Stone. Film od režiséra Woodyho Allena nezískal veľmi pozitívne ohlasy, nie však pre vekový rozdiel medzi hlavnými postavami.

rumblespoon.com

​Autorka: Lucia Harbuľáková

Zdielať na

Najčítanejšie