Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tieto filmy sú také zvláštne a bizarné, že si ich už nebudete chcieť viac pozrieť!
Zdielať na

Tieto filmy sú také zvláštne a bizarné, že si ich už nebudete chcieť viac pozrieť!

Nezvyčajné filmy v divákoch vyvolávajú pocit, že nič podobné ešte nevideli. Niektoré si pozrú zas a znova a iné sú zas také zvláštne, že stačí jedno zhliadnutie a filmový zážitok majú navždy. Pozrite sa na najzvláštnejšie snímky, ktoré boli kedy natočené.

Straw dogs 

Film zobrazuje mladý manželský pár, ktorý sa práve vracia do svojho rodného mesta. Manželka tu však koketuje so svojimi bývalými kamarátmi a vyhrotí sa to až do udalosti, keď ju znásilnia. A práve scéna zobrazujúca znásilnenie dostala tento film do povedomia.  Pomalé zábery a rýchly strih dodávajú tomuto filmu dynamiku a práve pre to si ho mnoho ľudí chváli. No stačí ho vidieť raz.

filmlinc.org

Mechanik 

S týmto filmom sa spája najmä zmena, ktorú musel Christian Bale podstúpiť, aby zobrazil muža Trevora, ktorý trpí nespavosťou. Vyše 180 cm vysoký herec vážil len 60 kíl. Film ako celok je popri týchto skutočnostiach zabudnutý. Po nehode v práci začne Trevor tpieť paranojou, ktorá ho doženie k šialenstvu. 

Requiem za sen 

Režisér Darren Aronofsky sa často vo svojich snímkach hrá so zmýšľaním diváka. Narozdiel od ostatných filmov o užívaní drog, tento film presvedčivo zobrazuje všetky stavy osôb, ktoré ich užili. Ukazuje, aké je to byť na vrchole a zároveň aj aké je to siahnuť na vlastné dno. 

;t=45s

Hrob svetlušiek 

Toto anime chytilo za srdce každého, kto ho videl. Hrob svetlušiek je protivojnový film zobrazujúci dvoch súrodencov a ich púť počas II. svetovej vojny. Napriek tomu, že je vo filme veľa smutných udalostí, jeho myšlienka je natoľko povzbudzujúca, že keď skončíte s jeho pozeraním viete, že ste urobili dobre. 

wave.rozhlas.cz

​La Ceremonie 

Francúzska snímka o sociálnych prevratoch je vraj najlepším filmom od režiséra Claude Chabrola. Zobrazuje mladú ženu Sophie, ktorá bola neustále ponižovaná pre jej nízke postavenie a neschopnosť čítať. Zoznámi sa s Jeanne, ktorá sa s ňou zhoduje v názoroch na jej buržoáznych zamestnávateľov. 

lecinemadreams.blogspot.com

Najčítanejšie