Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dokument o Coldplay na filmovom plátne! Len jediný deň v kine Lumiére!
Zdielať na

Dokument o Coldplay na filmovom plátne! Len jediný deň v kine Lumiére!

Dokument Coldplay: A Head Full Of Dreams uvidíte v rámci cyklu Music & Film.

„V októbri britská kapela Coldplay oznámila, že v stredu 14. novembra bude mimoriadne jednodňové premietanie dokumentu Coldplay: A Head Full Of Dreams vo viac ako 4 000 kinosálach na celom svete. Sme radi, že Kino Lumière sa dostalo medzi ne,“ hovorí Miro Ulman, dramaturg cyklu Music & Film. „Vstupenky na projekciu boli v predaji od 19. októbra a vypredali sa za menej ako 48 hodín. Preto nás veľmi potešilo, že majiteľ práv nám povolil pridať ešte jednu projekciu navyše.“ Pridaná projekcia sa začne o 16.00 hod. 

TRAILER:

Dokument Coldplay: A Head Full Of Dreams je uceleným a osobným pohľadom na dvadsaťročnú históriu kapely. Nezachytáva len určité obdobie spojené s aktuálnym albumom, ako mnoho iných hudobných dokumentov, ale skupinu sleduje od jej začiatkov v malých puboch a kluboch v londýnskej štvrti Camden, známej svojimi trhmi a nočným životom, až po vypredané veľké štadióny na celom svete. Podľa slov Mira Ulmana „je to možné vďaka tomu, že Matt Whitecross, mimochodom aj režisér filmu Oasis: Supersonic, ktorý sme premietali v našom cykle v máji, sa stretol so spevákom Chrisom Martinom a gitaristom Jonnym Bucklandom už počas štúdií na vysokej škole ešte predtým, než v roku 1996 založili kapelu, ktorá sa od roku 1998 volá Coldplay. Vďaka tomu má kapela zdokumentované všetko už od prvej skúšky na internátnej izbe.“

Coldplay

Coldplay

Vo filme sú v mnohom exkluzívne a doteraz väčšinou nezverejnené dokumentárne zábery prekladané zábermi z veľkolepých koncertov z turné kapely k albumu A Head Full Of Dreams z roku 2015.

Hudobný cyklus Music & Film s mesačnou periodicitou zaradili dramaturgovia Kina Lumière do programu v júni 2013. Divákom prináša záznamy koncertov, ale i dokumenty o hudobníkoch, spevákoch či skladateľoch s archívnymi, často neznámymi zábermi, životopisné filmy i hrané snímky, v ktorých tvorí hudba významnú zložku. Dôraz kladie predovšetkým na jedinečnosť projekcií, premiérové uvedenia filmov, ale priestor má aj žánrová klasika. Jeho program je zaujímavý nielen pre fanúšikov hudby, ale aj pre milovníkov filmového umenia. Diváci Kina Lumière vďaka cyklu na plátne už mohli vidieť na unikátnych projekciách svetové skupiny Led Zeppelin, Oasis, Yes, The Rolling Stones, Beatles, Nirvana, The Chemical Brothers, Muse, spevákov Paula McCartneyho & Wings, Georgea Harrisona, Boba Marleyho, Nicka Cavea, Björk a mnohých ďalších.

Najčítanejšie