Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Predstaviteľka princeznej Arabely oslavuje 60tku! Takto sa zmenila!
Zdielať na

Predstaviteľka princeznej Arabely oslavuje 60tku! Takto sa zmenila!

Zdroj: ČT

Tak, ako sme nedávno písali o Michele Mercier, predstaviteľke Angeliky, aj Jana Nagyová patrí k herečkám, ktoré preslávila jedna úloha - princezná Arabela.

Jana Nagyová sa narodila 9. januára 1959 v Komárne. Od detstva hrala amatérske divadlo, na bratislavskom konzervatóriu študovala hru na klavíri a spev. Vďaka jej krehkej kráse si ju všimli filmári a už v 17 rokoch a zahrala si v televíznom filme SVÁKO RAGAN. Potom nasledovali ďalšie ponuky, ako kriminálka SMRT STOPAŘEK, kde tiež hrala spolu s Dagmar Patrasovou.  Zahrala si tu jednu zo študentiek, ktoré vraždil a znásilňoval agresívny šofér. V tom čase sa pripravoval aj rozprávkový seriál Václava Vorlíčka a Miloša Macourka - ARABELA. Do hlavnej úlohy princeznej, ktorá čelí nástrahám zlého čarodejníka Rumburaka, počítal režisér s účasťou Libuši Šafránkovej, lenže zdravotný stav jej to neumožnil. Filmový štáb preto narýchlo zorganizoval konkurz a 19-ročná Nagyová v ňom prekvapivo vyhrala. Mala síce minimum skúseností, typovo sa však do úlohy krásnej princeznej dokonale hodila. Problémom bola len jej čeština. Preto ju nakoniec musela Libuše Šafránková nadabovať.

Herečku táto rola vyniesla na vrchol popularity, nevedela to však herecky využiť a jej kariéra išla dolu vodou.

Jana Nayová sa po prvý raz vydávala veľmi mladá a manželstvo s Mirom Kubovičom sa rýchlo rozpadlo. Za svojím druhým manželom, podnikateľom Haraldom Schlegelom, sa odsťahovala do Nemecka.  Začiatkom 90. rokov sa jej rysovala šanca na herecký comeback, keď sa režisér Vorlíček rozhodol natočiť pokračovanie Arabely. Jej úlohu, vraj pre vysoké finančné nároky Nagyovej, však nakoniec preobsadil. 

facebook

​Keď sa jej rozpadlo druhé manželstvo, herečka žila istú dobu aj v Prahe a venovala sa podnikaniu s kozmetikou. Po čase sa však znova vrátila do Nemecka, kde sa po tretí raz vydala. Má tri deti a žije pokojným životom ženy v domácnosti.

​A takto sa herečky z Arabely stretli a zaspomínali si na staré časy na oslave 88. narodenín režiséra Václava Vorlíčka v júni 2018.

Jana Nagyová, Dagmar Patrasová

Jana Nagyová, Dagmar Patrasová

Profimedia

Jana Nagyová, Dagmar Patrasová

Jana Nagyová, Dagmar Patrasová

Profimedia

Najčítanejšie