Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Títo herci a herečky hrali skutočných ľudí: Nakoľko sa im podobali?
Zdielať na

Títo herci a herečky hrali skutočných ľudí: Nakoľko sa im podobali?

Myslíte si, že je dôležitejšie sa na svoje postavy podobať alebo sa vžiť do ich emócii?

Naomi Lapaglia - Margot Robbie

Film Vlk z Wall Street rozpráva príbeh o Jordanovi Belfortovi, americkom obchodníkovi. Hlavnú úlohu si zahral Leonardo DiCaprio a jeho manželku, Naomi, hrala Margot Robbie. Jej meno vo filme však bolo zmenené. V skutočnosti sa volá Nadine Macaluso a momentálne je manželská poradkyňa.

Marie Colvin - Rosamund Pike

Snímka A Private War sa zameriava na známu vojnovú novinárku Marie Colvin, ktorá opakovane chodila do nebezpečných vojnových zón a hovorila ľuďom pravdu. Vo filme si zahrali aj Jamie Dornan a Stanley Tucii, avšak hlavná úloha išla Rosamunde Pike. 

brightside.me

Saroo Brierley - Dev Patel

V biografickej snímke Lion vidíme príbeh indického chlapca menom Saroo, ktorý sa stratil, keď mal 5 rokov a bol adoptovaný párom z Austrálie. O 20 rokov neskôr sa rozhodne hľadať svoju biologickú rodinu. ​

brightside.me

​Elizabeth Gilbert - Julia Roberts

Film Jedz, modli sa a miluj je filmová adaptácia autobiografickej knihy napísaná americkou spisovateľkou Elizabeth Gilbert. Hlavná hrdinka mala všetko, po čom túžila, no jeden deň sa rozhodla úplne zmeniť svoj život. Novinárku a spisovateľku si vo filme zahrala Julia Roberts. 

brightside.me

Margaret Keane - Amy Adams

Film Big Eyes rozpráva pravdivý príbeh o živote americkej umelkyne Margaret Keane a o jej náročnom vzťahu s jej manželom, ktorý žal úspech za jej prácu. Hlavnú hrdinku hrala Amy Adams. 

brightside.me

John Gotti - John Travolta

Biografická dráma Gotti, v ktorej hrá John Travolta, rozpráva príbeh newyorského gangstra Johna Gottiho a jeho premenu z obyčajného mafiána na mafiánskeho bossa. 

brightside.me

Gretchen Carlson - Nicole Kidman

Snímka Bombshell sa zameriava na 3 ženy, ktoré pracovali pre mediálnu spoločnosť Fox, konkrétne pre ich spravodajstvo. Spojili sa proti harašmentu a diskriminácii a jednu z týchto žien hrala práve Nicole Kidman.

brightside.me

Ruth Ginsburg - Felicity Jones

Vo filme On the Basis of Sex​ hrá Felicity Jones druhú ženu, ktorá to dotiahla až na Najvyšší súd v USA a jej meno bolo Ruth Ginsburg. Snímka je o rovnosti práv medzi mužmi a ženami. 

brightside.me

Najčítanejšie