Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prešlo 15 rokov od premiéry ikonického filmu Diabol nosí Pradu: Ako to mohlo skončiť?
Zdielať na

Prešlo 15 rokov od premiéry ikonického filmu Diabol nosí Pradu: Ako to mohlo skončiť?

Zdroj: viva.co.nz

Snáď každý pozná tento príbeh o móde, láske, priateľstve, ale aj sile žien a dôležitosti budovania kariéry, ku ktorej cesta však nevedie cez mŕtvoly.

"Nezaujímalo ma robiť životopis Anny Wintour, viac ma zaujímala jej pozícia vo firme. Chcela som ukázať aké bremeno musí niesť popri tom, že musí každý deň vyzerať skvele," povedala pri rozhovore Meryl Streep, ktorá vo filme hrala Mirandu, prísnu šéfku redakcie Runaway. 

"Scenár som si čítala niekoľkokrát a čakala som na to, kým príde Meryl, ktorá bude vládnuť, bude hlučná a bude po nás štekať rozkazy avšak svoju prvú vetu povedala šeptom a ja som takmer spadla zo stoličky," spomína Anne Hathaway na nakrúcanie tohto filmu. Meryl priznala, že to odkukala od Clinta Eastwooda, ktorý na pľaci nikdy nekričal a rešpekt si vybudoval tým, že bol pokojný a šepkal. 

"Do filmu som bol obsadený na poslednú chvíľu, avšak bol skvelo napísaný a nemohol som takúto postavu odmietnuť. Bolo to úžasné. Scenár bol štruktúrovaný tak, že som si to vedel hneď predstaviť a dotkol sa vás emočne. Bol to perfektný hollywoodsky film," povedal po 15. rokoch Stanley Tucci. 

yahoo.com

A aké to bolo pre Emily Blunt pracovať s Meryl? Možno ťažšie, než si myslíte. "Meryl je neskutočná a extrémne vtipná, avšak toto pre ňu nebolo až také zábavné, ako si myslíte. Kvôli postave sa musela odosobniť a urobiť zo seba nedostupnú. Mohla som k nej prísť a povedať jej najvtipnejší príbeh na svete, ona by si ho vypočula a nič by sa nestalo. Neviem, či pre ňu hrať túto postavu bola až taká zábava," priznala. "Bolo to strašné! V mojom prívese som sa cítila hrozne. Počula som svojich kolegov smiať sa a bola som z toho depresívna. Hovorila som si, že to je daň za to, že hrám šéfku. Bolo to poslednýkrát, kedy som hrala týmto štýlom," potvrdila Meryl. 

A ako mohli skončiť postavy z tohto filmu teraz? Tvorcovia prezradili, ako by to asi vyzeralo. Andy by mala jednoznačne podcast, množstvo followerov na Twitteri a zaujímala by sa o ženské práva a klimatické zmeny. Nate by stále pracoval v reštaurácii a Emily by si pravdepodobne zobrala niekoho zo švédskej kráľovskej rodiny. Nigel by pravdepodobne Mirande odpustil a bol stále po jej boku, pretože sa od nej nevedel dostať preč. Boli by ste s tým spokojní? 

Najčítanejšie