Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V týchto dňoch je v Bratislave MFF! Jeho hviezdou je herec z Magickej hlbočiny, Jean-Marc Barr!
Zdielať na
Festivaly

V týchto dňoch je v Bratislave MFF! Jeho hviezdou je herec z Magickej hlbočiny, Jean-Marc Barr!

Zdroj: profimedia.sk

Na 19. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava zavítala jedna z najvýraznejších európskych hereckých osobností - JEAN-MARC BARR, ktorého celosvetovo preslávil film Luca Bessona Magická hlbočina.

Ukážka z filmu Magická hlbočina

Jean-Marc Barr si v Bratislave prevzal Cenu za umeleckú výnimočnosť vo svetovej kinematografii. Pri tejto príležitosti  uviedol aj výber filmov zo svojej tvorby v sekcii Pocta a tiež svoj najnovší film, postapokalyptické sci-fi Grain. V tomto filme stvárňuje postavu profesora Suata Erina, odborníka na genetiku rastlín, ktorý cestuje do zakázanej oblasti nazývanej "Mŕtva pôda".

JEAN-MARC BARR

JEAN-MARC BARR

Ďalším medzníkom Barrovej filmografie je jeho spolupráca s Larsom von Trierom. Zahral si vedľajšie, ale dôležité úlohy vo filmoch Prelomiť vlny, Tanečnica v tme, Dogville, Manderlay, Kto je tu riaditeľ?  a Nymfomanka. Svoje herecké majstrovstvo a charizmu „rozohral“ aj na Slovensku. Na prelome mája a júna tu nakrúcal majoritne slovenský koprodukčný film Pivnica (The Cellar) pod taktovkou oceňovaného ruského režiséra Igora Vološina. 

V pondelok 13. novembra o 18:00 v Kine Lumiere ocenia za dlhoročný umelecký prínos herečku Božidaru Turzonovovú. Pri tejto príležitosti premietnu snímku Penelopa (1977), ktorú režíroval Štefan Uher.

V kine Mladosť premietnu 12. novembra o 20:00 v premiére dokument Varga o legendárnom hudobníkovi Mariánovi Vargovi. Na počesť muzikanta sa bude konať o 21:30 v KC Dunaj aj koncert Hommage ? M. Varga. V utorok 14. novembra vyhlásia víťazné filmy v klube Fuga, kde sa postarajú o zábavu slovenskí filmári v netradičných úlohách dídžejov.

Zdielať na