Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Miro Remo uvedie novinku na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch! O čom bude?
Zdielať na

Miro Remo uvedie novinku na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch! O čom bude?

Zdroj: Miro Remo

Režisér Miro Remo hľadal život o závod a našiel závod o život, o ktorom natočil svoj nový celovečerný film Láska pod kapotou. Nakrúcal ho tri roky a jeho svetová premiéra sa uskutoční v auguste na 55. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary.

Hlavnou postavou Removho nového filmu je odhodlaný päťdesiatnik Jaroslav so svojou školskou láskou Jitkou, ktorá mu po nevydarenom manželstve vrátila nádej a chuť do života. Jitka, služobne najstaršia autokrosová jazdkyňa v Čechách, by sotva našla lepšieho mechanika a kouča, akým je Jaroslav. Ten pre ňu znovu a znovu stavia z rozbitých ojazdených áut autá závodné a spoločne dúfajú, že tentokrát zvíťazia. Autokrosové preteky sú však len kulisou pre skutočný „závod života“, v ktorom ani Jaroslav, ani Jitka zatiaľ nepatrili medzi favoritov. Režisér Miro Remo prichádza do Karlových Varov s príbehom z moravsko-slovenského pohraničia, ktorému nechýba dráma ani humor.

„Vo Varoch cítim silnú domácu atmosféru, teší ma i obvyklý silný divácky záujem o premietané filmy. Dúfam, že po smutnom roku všetko prebehne podľa plánu a plody našej spoločnej práce si užijeme so štábom i hlavnými predstaviteľmi, Jitkou a Jaroslavom. Šli s kožou na trh, a to doslova. Sledujúc s kamerou ich životný zápas, víťazstvá i knokauty, vznikla medzi nami veľká dôvera. Verím, že to diváci ocenia a spoločne si vychutnáme festivalovú atmosféru. Láska pod kapotou sa už nevie dočkať, po Varoch v septembri vyrazí do našich kín,“ teší sa režisér filmu Miro Remo.

Miro Remo

Po filmoch Comeback (2014) a Richard Müller: Nespoznaný (2016) bude film Láska pod kapotou tretím celovečerným snímkom v Removej filmografii, ktorým sa Miro predstaví na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary. Po zrušení súťaže dokumentárnych filmov je 55. ročník festivalu prvým ročníkom, v ktorom sa súťažná sekcia hraného filmu otvorila aj filmom dokumentárnym. Láska pod kapotou sa tak predstaví v Hlavnej súťaži festivalu, ktorý sa uskutoční 20. – 28. augusta 2021.

Do slovenských kín vstúpi film Láska pod kapotou 9. septembra.

Najčítanejšie