Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Máte radi Brucea Willisa? V Smrtonosnej pasci 6 sa vrátime do roku 1979 a pripravte sa aj na ďalšie prekvapenia !
Zdielať na

Máte radi Brucea Willisa? V Smrtonosnej pasci 6 sa vrátime do roku 1979 a pripravte sa aj na ďalšie prekvapenia !

V šiestom pokračovaní pôjde o tzv. "prequel", čo značí, že sa vrátime do minulosti hlavnej postavy a objasníme rôzne životné peripetie hlavného hrdinu. Šiesty diel má v pláne predostrieť Johnovu divokú minulosť, keď začínal ako odpadlícky kovboj - policajt.

Film Smrtonosná pasca sa dnes už nepochybne považuje za kultovú klasiku. Mnohí fanúšikovia naň nedajú dopustiť a so zatajeným dychom sa tešia na hviezdneho Bruca Willisa a jeho ďalšie dobrodružstvo v úlohe superhrdinu. A čo nás čaká a neminie v nasledujúcom pokračovaní? V Die Hard: Year one sa presunieme do roku 1979, konkrétne do diania počas silvestrovskej noci. V šiestom pokračovaní pôjde o tzv. "prequel", čo značí, že sa vrátime do minulosti hlavnej postavy Johna McClanea a objasníme rôzne životné peripetie hlavného hrdinu. Nazrieme napríklad na počiatky Johnovho vzťahu s Holly, alebo obdobie roku 1978, keď bol iba obyčajným pochôdzkárom a nijakým spôsobom sa mu nečrtala nádej, žeby sa mohol niekedy stať detektívom. Zaujímavosťou je, že ho bude iný herec ako Bruce Willis, no ešte v tejto chvíli nepoznáme jeho meno.

​Keď ho prvýkrát vidíme, John má so sebou veľa batožiny. Ide o muža, ktorý je odcudzený so svojou ženou a rozhodne sa dať prednosť mizernej kariére policajta v New Yorku, ako by mal zostať pri svojich deťoch a parádnej práci v Los Angeles. Divákom je jasné, že za vzťahom Johna so svojou ženou sa istotne ukrýva bohatá minulosť. V Smrtonosnej pasci však diváci nikdy nemali možnosť nazrieť hlbšie do jadra ich vzťahu. Na Johna taktiež budeme mať možnosť nazrieť aj z inej stránky, ako na nesmrteľného detektívneho hrdinu. Šiesty diel má v pláne predostrieť Johnovu divokú minulosť, keď začínal ako odpadlícky kovboj - policajt. A treba uznať, že Johnovi určite aj táto drsná maska kovboja pristane...

A ako je to vlastne s Bruceom Willisom a jeho starnúcou postavou? Režisér Len Wiseman fanúšikov ubezpečil, že starý John McClane rozhodne v príbehu nebude iba na ozdobu, takže nám ostáva dúfať, že sa Bruce Willis vo svojom záverečnom vystúpení v tejto úlohe naposledy ešte raz vypne k strhujúcim improvizáciám a heroickým výkonom, tak ako sú na to jeho skalní fanúšikovia zvyknutí. Labutiu pieseň Brucea Willisa i jeho kolegov nám tvorcovia tejto mimoriadne obľúbenej filmovej série predvedú už na budúci rok.   

Najčítanejšie