Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Filmy, pri ktorých radi oslávite Valentína!
Zdielať na
Fenomény

Filmy, pri ktorých radi oslávite Valentína!

Zdroj: epk.tv

Aj keď ste momentálne bez partnera alebo zásadne odmietate oslavovanie sviatku zamilovaných, vždy sa nájde film, ktorý vo vás dokáže pohnúť emóciami. Prinášame vám valentínske klasiky, ktoré vám môžu skvalitniť tento deň či už ste sám/sama alebo ho prežijete so svojou polovičkou.

Hriešny tanec 2: Havanské noci
Menej známe voľné pokračovanie filmu Hriešny tanec síce nezískalo taký úspech, no romantickú atmosféru si zanechalo rovnakú. Dej sa odohráva na Kube, kde je tanec ešte horúcejší a vzťahy komplikovanejšie.

people.com

Skrotená hora
Trošku z iného súdka je film Skrotená hora o láske dvoch kovbojov a prežívaní útrap, ktoré nastali keď si túto lásku priznali. V hlavných úlohách sa tu objavili miláčikovia hlavne ženského publika - Heath Ledger a Jake Gyllenhaal.

focusfeatures.com

500 dní so Summer
Romantická komédia o zamilovanom chlapcovi, ktorý si myslí, že našiel lásku svojho života, no tá mu ho len skomplikuje svojou nepredvídateľnou povahou.

letterboxd.com

La La Land
Muzikál z modernej doby opisuje lásku dvoch ľudí poznačenú túžbou po sláve. Je to hollywoodska klasika v novom šate ocenená mnohými Oscarmi.

latimes.com

Láska cez internet
Romantická klasika z čias, keď ešte ľudia bežne nehľadali svoje polovičky cez sociálne siete. Je to film o dvoch úplne odlišných ľuďoch, ktorí si k sebe nájdu spoločnú cestu.

bustle.com

Pretty Woman
Príbeh modernej Popolušky, ktorý musí poznať snáď každý! Mnoho ďalších filmov sa inšpirovalo práve dejom opisujúcim chudobnú mladú ženu a bohatého, úspešného muža, ktorý by jej zniesol aj modré z neba.

time.com

Zamilovaný Shakespeare
Joseph Fiennes ako dramatik nutne hľadajúci inšpiráciu vo svojom súkromnom, ale aj pracovnom živote. Tú nájde v žene Lady Viole, ktorá miluje divadlo a prezlieka sa za muža len pre to, aby v ňom mohla hrať.

imdb.com

Zápisník jednej lásky
Kto by už nepoznal najpopulárnejšie dielo od Nicholasa Sparksa? Nesie myšlienku, že minulosť netreba hodiť za hlavu a treba sa postaviť životným prekážkam.

redonline.co.uk

Casablanca
Jeden z najznámejších romantických filmov všetkých čias z roku 1942 rozpráva príbeh o láske a obete, ktorú pre ňu musí človek veľa ráz podstúpiť.

davidpaulkirkpatrick.com

Večný svit nepoškvrnenej mysle
Jima Carreyho väčšina z nás pozná ako komika, no v tejto úlohe nám dokázal, že je naozaj výborný herec. Po jeho boku sa objavila Kate Winslet.

independent.co.uk

Notting Hill
Film, ktorý rúca predstavu o bohatom mužovi a chudobnej žene a obrátil to naopak. Majiteľ kníhkupectva William sa zamiluje do hereckej hviezdy Anny Scottovej, ktorá je však rozlietaná po celom svete a nevedia si na seba nájsť čas, navyše ich vzťah začnú riešiť média.

Rómeo a Júlia
Toto trošku zvláštne zobrazenie najznámejšieho príbehu o mladej láske režiséra Baza Luhrmanna je prenesením knižnej verzie od Shakespeara do moderného sveta plného gangov.

​Autorka: Lucia Harbuľáková

Zdielať na

Najčítanejšie