Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milujete Harryho Pottera? Tieto filmy si obľúbite rovnako!
Zdielať na

Milujete Harryho Pottera? Tieto filmy si obľúbite rovnako!

Mnohí si prežili s Harrym Potterom svoje detstvo a veľa ľudí sa k nemu stále rado vracia. Existujú však filmy, ktoré majú rovnakú atmosféru ako snímky o mladom čarodejníkovi a jeho fanúšikovia ich tiež milujú.

Pán prsteňov

Fenomén, ktorý sa do kín dostal v rovnaký rok ako Kameň mudrcov. Poteší najmä tých fanúšikov Harryho Pottera, ktorí majú radi dobrodrúžstvo. Pripravte sa však na ešte hrozivejšieho záporného hrdinu, akým bol Voldemort.

slashfilm.com

Kubo a kúzelný meč

Čarovný film natočený stop-motion technikou o mladom chlapcovi, ktorý je vyzbrojený čarovným nástrojom a je chránený bielou opicou a chrobákom. Vydávajú sa na cestu, na ktorej chce Kubo získať ľavé oko od svojho darebáckeho dedka.​

letterboxd.com

Zlatý kompas

Príbeh o sirote Lyre, ktorá rovnako ako Harry, žije v čarovnom svete. Lyra sa vo filme rozhodne zachrániť chudobné deti, ktoré sú unesené. Snímka má naozaj zaujímavé obsadenie. Môžeme tam vidieť aj Nicole Kidman a Daniela Craiga.

letterboxd.com

Nekonečný príbeh

Kto by si z detstva nepamätal snímku o svete Fantasii - magickej krajine, ktorá bojuje proti rôznym zlým vplyvom? Zachrániť ju môže len mladý bojovník, o ktorom chlapec Bastian čita v reálnom svete.

liketotally80s.com

Matidla

Film z 90. rokov, natočený podľa knižnej predlohy Roalda Dahla, rozpráva príbeh o malej, múdrej dievčine menom Matilda, ktorá objaví svoje telekinetické schopnosti. Túto silu používa aj proti svojim krutým rodičom.

intofilm.org

Podoba vody

Výherca tohtoročného Oscara je rozprávkou pre dospelých o nemej žene a prekonávaní stereotypov. Rovnako ako Harry Potter, tento film má posolstvo, ktoré sa dá prijímať aj na viacero pozretí.

empireonline.com

Faunov labyrint

Guillermo del Toro, ktorý natočil aj spomínaný film Podoba vody, má naozaj zaujímavý štýl rozprávania príbehu. Ten sa na prvý prvý pohľad môže zdať ako strašidelný, no v skutočnosti má rozprávkový dej. Presne tak, ako Faunov labyrint.

vudu.com

Hry o život

Rovnako ako Harry Potter aj Hry o život sú natočené podľa celosvetového knižného bestselleru. Je to snímka o tínedžeroch, no zabudnite na stredoškolské prostredie. Ručíme vám, že všetky štyri filmy budete pozerať v napätí.

vox.com

​Rad nešťastných príhod

Ešte pred tým, než vznikol seriál s rovnakým názvom, v roku 2004 vyšiel film, v hlavnej úlohe s Jimom Carreym. Ten hral strýka Olafa, ktorý chcel rôznymi spôsobmi zabiť deti, ktoré mu boli zverené do opatery. Síce to znie až príliš kruto, ale verte, že sa pri tomto filme zabavíte.

slashfilm.com

​Ako vycvičiť draka

Rodinná rozprávka o mladom Vikingovi Hiccupovi, ktorý musí vyhrať boj s drakom, aby sa stal mužom. Namiesto toho sa s jedným skamaráti a nastanú problémy.

deadline.com

​Malý princ

Klasická detská kniha v nádhernej stop-motion rozprávke oživuje postavy Antoine de Saint-Exupéryho. Prináša posolstvo o láske a predstavivosti, rovnako ako Harry Potter.

slate.com

​Atlas mrakov

Snímka sa odohráva v šiestich rôznych érach, ktoré sú navzájom prepojené. Vizuálne vám bude často pripomínať filmy o Harrym Potterovi.

slantmagazine.com

Najčítanejšie