Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bude Captain Marvel jedinou šancou pre Avengerov? Prečo sme o nej ešte nepočuli?
Zdielať na

Bude Captain Marvel jedinou šancou pre Avengerov? Prečo sme o nej ešte nepočuli?

Zdroj: scmp.com

Captain Marvel znamená pre štúdio Marvel to, čo znamená Wonder Woman pre DC. Je to ženská superhrdinka, ktorej sólový film sa bude odohrávať v 90. rokoch a premiéru bude mať 8. marca 2019. Aký bude mať vplyv na štvrté pokračovanie Avengers?

Úlohy pilotky Carol Danvers, ktorú budeme poznať aj pod menom Captain Marvel, sa zhostila držiteľka Oscara - Brie Larson. Natáčanie filmu je v plnom prúde. Môžeme sa tešiť aj na postavy z marveloviek, ktoré už poznáme. Vráti sa napríklad Samuel L. Jackson ako Nick Fury, o ktorom sa hovorí, že by mal mať vo filme ešte obe oči. Potvrdený je tiež herec Lee Pace z filmu Strážcovia galaxie a uvidíme aj agenta Coulsona, ktorého hrá Clark Gregg. Môžeme sa tešiť aj na novú postavu, mocného hrdinu Mar-vella. Tejto úlohy sa ujal Jude Law. Podľa neoficiálnych informácií má Carol učiť, ako sa má zhostiť svojich nových schopností.

collider.com

Captain Marvel je prvou ženskou superhrdinkou od Marvelu, ktorá dostane vlastný film. Svoje schopnosti získala pri nehode vo vesmíre. Tvorcovia sľubujú úplne nové dobrodrúžstvo z histórie Marvelu. Fanúšikov najmä zaujíma, ako je možné, že sa film bude odohrávať v 90. rokoch, no nikto ju ešte v žiadnom filme nespomenul.

wirewag.com

Upútavka a filmový plagát zatiaľ nie sú zverejnené. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak stane na tohtoročnom Comic-Cone v San Diegu. Na uniknutých fotografiách z natáčania vidíme, že Captain Marvel nebude mať oblečený kostým, ktorý je známy z komiksu. Namiesto kombinácie červenej a modrej bude mať oblečenú zelenú farbu, čo sa môže spájať s jej vojenskou minulosťou.

Otázkou ostáva, ako môže Captain Marvel zmeniť udalosti, ktoré sa stali v snímke Avengers: Nekonečná vojna? Tí, z vás, ktorí videli potitulkovú scénu v tomto filme viete, že sa na pageri Nicka Furyho objavil zatiaľ neznámy znak. Bolo to logo Captain Marvel. Je preto veľká šanca, že sa objaví v štvrtom pokračovaní Avengers. Dokáže však zničiť Thanosa?

gadgets.ndtv.com

“Jej pôvod je veľmi pozemský, ale jej sila pochádza z kozmického prostredia,” povedal prezident Marvelu - Kevin Feige. Podľa komiksu, medzi jej vlastnosti patrí lietanie, nadpozemská sila, výdrž a schopnosť vystreľovať zvláštný druh energie. Nezdá sa, že by s týmto mohla poraziť Thanosa.

digitalspy.com

Ženská podoba Captain Marvel však nie je pôvodná. Originálny Captain Marvel pochádza z vesmíru a jeho meno je tiež kozmické - Mar-Vell. Je to v podstate Superman od Marvelu. Okrem schopností, ktoré má ženská hrdinka, dokáže zistiť súperovu slabosť, teleportuje sa a odhaľuje ilúzie. Ako už vieme, v sólovom filme sa bude Carol učiť ovládať svoje schopnosti priamo od Mar-vella. Ak by jeho schopnosti získala aj ona, v štvrtej časti Avengerov by možno bola o kúsok bližšie k porážke Thanosa.

Všetko sú to však len dohady a nám neostáva nič iné, než čakať, čo si pre nás štúdio Marvel pripravilo.

Najčítanejšie