Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Neuveriteľné premeny hercov na skutočné osobnosti! Pre ktoré úlohy chudli, či nosili na tvári protetiku?
Zdielať na

Neuveriteľné premeny hercov na skutočné osobnosti! Pre ktoré úlohy chudli, či nosili na tvári protetiku?

Jedna z najťažších úloh, ktoré môže herec prijať je historická či žijúca osobnosť. Ľudia poznajú ich výzor a vystupovanie a pre hercov to znamená hodiny príprav. Veľakrát sa s tým spája aj drastická zmena výzoru.

Charlize Theron ako Aileen Wuornos

Keď Chalize dostala úlohu vrahyňe Aileen ešte netušila, aké ťažké to pre ňu bude. Musela pribrať 15 kíl, nosiť zubnú protézu a oholiť si celé obočie. Aj vďaka týmto zmenám sa Charlize skôr vžila do úlohy, za ktorú si zaslúžila Oscara. "Vedela som, že musím zmeniť svoje telo, aby som pochopila jej psychiku," povedala herečka. 

shared.com

​Hilary Swank ako Brandon Teena

V roku 1999 hrala Hilary vo filme Chlapci neplačú transgender muža Brandona Teenu, ktorý sa presťahoval do malého mesta, aby konečne našiel svoj pokoj. Pre túto úlohu žila Hilary niekoľko mesiacov ako muž. Ostrihala si vlasy a obliekala si čisto mužské oblečenie. Za túto rolu získala dokopy 9 cien.  

shared.com

Margot Robbie ako kráľovná Mária I. 

Film sa do kín dostane tento rok a toto je druhá Margotina veľká biografická úloha. Prvou bola krasokorčuliarka Tonya Harding, avšak pre úlohu Márie I. postúpila ešte výraznejšie zmeny. Na tvári nosila niekoľko vrstiev make-upu, pretože kráľovná Škótska mala zjazvenú tvár. Navyše na hlave nosila ťažku parochňu. Margot priznala, že sa vôbec necítila v tejto úlohe dobre a kostým jej po čase začal prekážať. 

shared.com

Anthony Hopkins ako Alfred Hitchcock

Do kín sa v roku 2012 dostala snímka s jednoduchým názvom Hitchcock. Zobrazuje život známeho režiséra a jeho manželky Almy Reville počas natáčania jeho najdôležitejšieho filmu - Psycho. Vizážisti vyskúšali 6 rôznych masiek, kým našli takú, ktorá dokonale zdôraznila všetky črty Alfredovej tváre. "Anthony predviedol výkon na 300%," povedal režisér filmu Howard Berger.

shared.com

Ashton Kutcher ako Steve Jobs 

Snímka síce nemala očakávaný úspech, no to neznamená, že do postavy Steve Jobsa nevložil Ashton Kutcher veľa práce. Nad sledovaním jeho mimiky a gést strávil 3 mesiace. Dokonca dodržiaval aj stravovacie návyky tohto génia, čo ho priviedlo až k problémom s pankreasom a na váhe stratil takmer 10 kíl. "Jobs bol neskutočne striktný muž v mnohých ohľadoch. V jeho práci, živote, vzťahoch aj pri navrhovaní produktov," povedal Ashton.

​Meryl Streep ako Margaret Thatcher

Existuje vôbec niečo, čo legendárna Meryl Streep nedokáže zahrať? Meryl musela v tomto filme nosiť niekoľko vrstiev make-upu a parochňu, ktorá jej nepríjemne ťahala vlasy. Zamerala sa na Thatcherovej cieľavedomosť, ktorú chcela vložiť aj do mimiky. "Pozerala som ako si sadá, prekrižuje nohy a hýbe s hlavou, keď chce niečo zdôrazniť. Tieto veci sa mi zdali dôležité," priznala Meryl. 

shared.com

Ben Kingsley ako Mohandas Gandhi

V roku 1982 sa Ben zhostil úlohy najznámejšieho aktivistu planéty. Medzi jeho každodenný rituál patrilo ranné cvičenie jógy a večerný beh. To mu pomohlo schudnúť na takmer 60 kíl. Najdôležitejšia pre neho však bol charizma, ktorú Gandhi vyžaroval. 

shared.com

Helen Mirren ako kráľovná Alžbeta II.

Helen považovala za jednu z najdôležitejších častí prípravy na túto úlohu výber šiat. "Pamätám si, že keď som po prvýkrát videla moje kostýmy, rozplakala som sa. Myslela som si, že nedokážem hrať niekoho, kto nosil tieto šaty," povedala Helen. 

shared.com

Michelle Williams ako Marilyn Monroe 

"Počas sledovania jej práce som zistila, že veľa experimentovala so svojím výrazom tváre. Na jej začiatkoch nemala v tvári toľko svižnosti ako počas svojich najúspešnejších rokov," povedala Michelle o jej príprave na film Môj týždeň s Marilyn. Michelle nechcela nosiť na tvári nič, čo by zvýraznílo Marilynine črty, okrem make-upu.

shared.com

Najčítanejšie