Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Keira Knightley na tému zmeny klímy: "Môjmu dieťaťu sa stále ospravedlňujem!"
Zdielať na

Keira Knightley na tému zmeny klímy: "Môjmu dieťaťu sa stále ospravedlňujem!"

Greta vytkla politikom, že jej zničili detstvo. Herečka Keira Knightley sa chcela vyjadriť na túto tému.

Nominantka na cenu Oscar, Keira Knightley, ktorá nedávno porodila svoje druhé dieťa, prehovorila o svojom novom filme s názvom Official Secrets. Tento politický thriller nás zavedie do roku 2003 a príbeh sa sústreďuje okolo vládnej informátorky Katharine Gun a zachytáva udalosti, ktoré viedli k vojne v Iraku.

34-ročná herečka povedala, že v tom čase sa považovala za politicky angažovanú a zúčastnila sa aj na protivojnovom pochode. Keď však prišlo na masívny protest v Londýne v roku 2003, zmeškala ho pre nakrúcanie filmu Piráti z Karibiku. Doteraz to ľutuje.

Keira prehovorila aj na aktuálnu tému, keď Greta Thunberg označila politikov za klamárov v otázke klimatických zmien. "Mám pocit, že by som mala viac o tom hovoriť, pretože čítam správy, s ktorými všeobecne súhlasím," uviedla. "Môj manžel mi dal čítať rôzne knihy o zmenách klímy. Čítať tieto knihy, keď ste tehotná, je náročné. Polovicu svojho času som strávila ospravedlňovaním sa svojmu ešte nenarodenému dieťaťu. Možno by som mala začať čítať všetky tie pravicové noviny a potom by som mohla predstierať, že všetko bude v poriadku.“

Keira Knightley

people.com

​Máte podobný názor ako Keira a Greta?

Súvisiace články

Najčítanejšie