Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tieto filmy museli byť pretočené len preto, lebo nevyhovovali divákom!
Zdielať na

Tieto filmy museli byť pretočené len preto, lebo nevyhovovali divákom!

Nie stále sa stáva, že filmy sú skvelé od samého začiatku. Niekedy naozaj nevyhovujú divákom a tak sú tvorcovia nútení ich už po nakrútení prerobiť a to môže predstavovať problém.

1.  Sunset Boulevard

Tento film noir o tragédii hollywoodskych hviezd bol naozajstným hitom. Dostal mnoho ocenení, medzi nimi aj tri Oscary. Počas prvého premietania, ktoré bolo zároveň aj skúškou sa ľudia v prvých minútach nesmierne smiali, no po pol hodine to prestalo, boli zmätení a dokonca niektorí odchádzali z kina bez toho, aby vedeli, aký je koniec. Režisér filmu Billy Wilder sa rozhodol film úplne prerobiť po tom, čo mu jeden z divákov povedal, že nikdy nevidel taký hrozný film. Režisér sa však rozhodol pretočiť začiatok filmu, namiesto konca. 

rogerebert.com

2. Justice League

Na začiatku mal byť tento film pokračovaním filmu Batman vs Superman, no tento film nebol taký úspešný, ako sa predpokladalo. Produkcia Justice League však bola už rozbehnutá a režisér sa obával o budúcnosť tohto filmu. Rozhodli sa, že približne 20 % z tohto filmu pretočia. Množstvo dialógov bolo skrátených, rovnako aj iné dôležité scény. Takmer všetky scény so Supermanom boli prerobené a boli pridané scény o minulosti Wonder Woman. Týmito zmenami úplne zmenili aj atmosféru filmu, no pravdepodobne neurobili dobre, keďže film taktiež nedosiahol úspech. 

vanyaland.com

3.  Vykúpenie z väznice Shawshank

Režisér filmu Frank Darabont plánoval, že koniec filmu nebude taký optimistický. Diváci, ktorí mali možnosť vidieť tento film na testujúcom premietaní neboli spokojní s tým, že Red sa nebude vedieť adaptovať na život po väzení a tak Darabont nemal inú možnosť, než záver zmeniť a tým pádom aj pretočiť. 

eu.cincinnati.com

4. Titanic 

Zdá sa vám, že je film Titanic príliš dlhý. Pôvodná verzia mala 5 hodín. Nemyslíme si, že by niekto tak dlho obsedel v kine, aj keby išlo o majstrovské dielo. James Cameron vystrihol 45 minút záberov na ľadovec, bitku medzi Jackom a Caledonom a záchranu preživších. 

empireonline.com

5. Jednotka samovrahov

Pri tomto filme ide o trochu iný postup, než pri ostatných. Napriek tomu, že pri testovacom premietaní boli diváci nadšení, tento film poslalo štúdio späť režisérovi. Báli sa totiž, že dopadne rovnako zle ako Batman vs Superman. Jednotka samovrahov bola najprv dosť dramatická a temná a až neskôr sa z nej stala farebná komédia. Originálna verzia sa viac zameriavala na Harley a Jokera. Ako výsledok tejto "prerábky" boli nepriaznivé recenzie.

theverge.com

6. Deadpool 2 

Prví diváci tohto filmu milovali hlavného hrdinu a jeho humor, no prekážalo im, že Cable a Domino sú vo filme príliš málo. Tvorcovia sa rozhodli potešiť divákov a nakrútili o niečo viac scén s týmito hrdinami. 

ign.com

7. Pretty Woman 

Táto romantická komédia presvedčí takmer každú ženu, že na ňu čaká ten pravý, no v skutočnosti z nej mala byť sociálna dráma. Režisér pôvodne chcel urobiť z Vivian závisláčku na drogách, ktorá si prostitúciou zarába na ďalšiu dávku. Najhorší na tom všetkom bol koniec. Edward mal vystrčiť Vivian z auta a hodiť jej peniaze, ktoré jej dlhoval. Našťastie, spoločnosť Disney zasiahla a povedala, že tento film nemôže byť taký temný a tak režisér nakrútil niekoľko koncov, z ktorého si diváci vybrali, samozrejme, ten najoptimistickejší. 

businessinsider.com

Najčítanejšie