Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Títo herci si takmer zahrali vo filmoch o Harrym Potterovi: Ktorý výber vás prekvapí najviac?
Zdielať na

Títo herci si takmer zahrali vo filmoch o Harrym Potterovi: Ktorý výber vás prekvapí najviac?

Hovorí sa, že v Británii nie je herec, ktorý by nehral vo filmoch o mladom čarodejníkovi. My vás však presvedčíme o opaku a aj o tom, že tieto filmy mohli vyzerať úplne inak.

Ian McKellen

Sir Ian McKellen je známy najmä ako Gandalf z trilógie Pána prsteňov. Úlohu Albusa Dumbledora mu ponúkli po tom, čo pôvodný herec, ktorý ho hral, Richard Harris, zomrel. Nakoniec sa však Ian rozhodol úlohu nezobrať. Bolo to však preto, že Harris opisoval McKellena ako výborného herca, ktorému však chýba vášeň. Ian jednoducho nechcel vziať úlohu po niekom, kto by ho neschválil. 

brightside.me

Saoirse Ronan

Saoirse bola známou herečkou už od detstva, ale málo ľudí vie, že sa pokúšala získať úlohu Luny Lovegoodovej. Ako už však vieme, rolu nezískala. Dostala ju Evanne Lynch, ktorú do ságy vybrala samotná spisovateľka J.K. Rowling. Saoirse priznala, že ju to trápilo, avšak uznáva, že v tej dobe bola ešte veľmi mladá a tak si odmietnutia pripúšťala oveľa viac. 

brightside.me

Liam Aiken

Aj Liam sa pokúšal získať úlohu, ktorá by mu zaručila celosvetový úspech, avšak aj do tohto rozhodnutia zasiahla J.K. Rowling a všetko bolo inak. Tá si totiž presadzovala, že vo filme budú hrať len Briti a to Liama, Američana, hneď vyradilo z výberu. Hovorí sa, že spisovateľka volala producentovi Chrisovi Columbusovi, aby sa ubezpečila, že Liam úlohu nedostal. 

brightside.me

Helen McCrory

Čarodejnicu Bellatrix Lestrange mala pôvodne hrať Helen McCrory, avšak otehotnela a musela sa tejto úlohy vzdať. Nakoniec sa do tejto ságy vrátila a objavila sa v troch filmoch ako Narcissa Malfoy.

brightside.me

Henry Cavill

Predtým, než sa z neho stal Superman, stihol Henry prísť rovno o 2 úlohy kvôli Robertovi Pattinsonovi. Jednou z nich bola práve rola Cedrica Diggoryho, druhou dobre známa úloha Edwarda Cullena zo ságy Twilight.​

brightside.me

Hatty Jones

Do úlohy Hermiony tvorcovia zvažovali 2 herečky, ktoré sa na túto rolu perfektne hodili. Emma bola neznáma herečka, zatiaľ čo Hatty už mala herecké skúsenosti. Dobre vieme, ako to celé dopadlo a myslíme si, že nikto nemôže ľutovať, že úlohu získala Emma, až na Hatty. 

brightside.me

​Tilda Swinton 

Úlohy Sybily Trelawney sa zhostila oscarová Emma Thompson, no pôvodne bola ponúknutá Tilde Swinton, ktorá ju odmietla. Tilda priznala, že nechcela byť súčasťou sveta Harryho Pottera. Nesúhlasila s prostredím, v ktorom deti vyrastali počas nakrúcania a nemyslela si, že tieto filmy prospievajú všeobecnej edukácii detí po svete. 

brightside.me

​Tom Felton 

Tom Felton sa na kastingu uchádzal rovno o 2 úlohy a ani jednou nebol Draco Malfoy. Boli nimi Ron Weasley a Harry Potter. Napriek tomu, že tieto úlohy nezískal, herec tvrdí, že nikdy nežiarlil na svojich kolegov. Dokonca priznal, že obsadiť ho do inej úlohy, bolo skvelé rozhodnutie tvorcov a je za to vďačný.

brightside.me

 

Najčítanejšie