Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Americký horor Cudzinci sa nakrúcal na Slovensku: Už v máji ho budete môcť vidieť!
Zdielať na

Americký horor Cudzinci sa nakrúcal na Slovensku: Už v máji ho budete môcť vidieť!

Zdroj: deadline.com

Režisér Renny Harlin prináša novú hororovú trilógiu založenú na skutočnom príbehu. Prvý trailer si môžete pozieť už teraz. Hlavná hrdinka sa stane obeťou bez zjavného dôvodu, pravdepodobne preto, že bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ako sa s tým vyrovná, kto sú maskovaní neznámi a aká je ich motivácia, to postupne odhalí napínavá hororová séria, ktorá vznikla na Slovensku.

Režisér Renny Harlin má na svojom konte desiatky filmov, medzi nimi i kinohity Smrtonosná pasca 2, či Cliffhanger. V lete a na jeseň minulého roku vznikol v Bratislave, jej širšom okolí, lesoch Malých Karpát, ale tiež v logistickom parku v Lozorne jeho najnovší film Strangers: Chapter 1. Pod názvom Cudzinci: Kapitola 1 ho 16. mája do slovenských kín prinesie distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia. Slovenská premiéra prebehne o deň skôr, než uvedenie filmu vo zvyšku sveta.

Práce na filme trvali tri mesiace a na Slovensku vznikol komplet celý film. Podtitul Kapitola 1 naznačuje, že by už malo byť rozhodnuté aj o pokračovaní. Ako to je a či vznikne rovnako na Slovensku, ozrejmil servisný producent Rastislav Kuril zo spoločnosti Frame Film SK, ktorá na vzniku filmu participovala: „Renny sa rozhodol prerozprávať príbeh cez kapitoly, preto sa aktuálny release volá Chapter One, celý film je už komplet nakrútený a zostrihaný. Kompletná trilógia vznikla na Slovensku." Vďaka americkej produkcii získalo prácu viac ako 150 Slovákov, pričom nešlo výlučne o filmový štáb, ale plnili tiež úlohy vedľajších postáv, či komparzistov: „Komparzisti sú skoro vždy lokálni, teda pochádzajúci z krajiny, kde sa film nakrúca. Slovenskí členovia štábu plnili technické, ako aj umelecké pozície a úlohy,“ upresnil Rastislav Kuril. Vo filme bude hrať aj herečka Madelaine Petsch, známa aj zo seriálu Riverdale. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Madelaine Petsch (@madelame)

Štartujúci, prvý diel trilógie, sleduje mladý pár, ktorý cestuje naprieč krajinou, aby začal nový spoločný život. Cestou sa im pokazí auto a sú nútení stráviť noc v odľahlej chate v lese, kde sa stanú obeťou tajomnej skupiny maskovaných cudzincov...

Najčítanejšie