Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nudiť sa nebudete: Týchto 10 dystopických snímok vás úplne ohúri!
Zdielať na

Nudiť sa nebudete: Týchto 10 dystopických snímok vás úplne ohúri!

Tento žáner sa často nepozerá dobre, no zároveň sa ho nevieme nabažiť.

Blade Runner

Los Angeles malo podľa tohto filmu v roku 2019 vyzerať úplne inak, než v skutočnosti vyzeralo. Tvorcovia tejto snímky očakávali temnú budúcnosť. Príbeh sa točí okolo detektíva Ricka Deckarda, ktorý sa snaží nájsť skupinu robotov. Jediný problém je, že vyzerajú presne ako ľudia a tak je Deckard na misii, ktorá je takmer nesplniteľná. Hoci sa príbeh nezdá veľmi komplikovaný, film ohúril mnohých a stal sa kultom.

vox.com

Dvanásť opíc

Režisér Terry Gilliam má svoj jedinečný štýl. Neviete prestať pozerať na jeho filmy, aj keď sa vám nepáčia a Dvanásť opíc nie je výnimkou. Režisér vezme divákov na cestu do zvláštneho sveta, kde môžete cestovať v čase. Ukazuje, ako vyhynutie ľudí môže byť až príliš jednoduché. 

daily.jstor.org

​Matrix 

Veľká filmová senzácia z roku 1999 je relevantná aj dnes. Téma zameraná na ľudskú rasu a jej vzťah s technológiami je univerzála. Avšak učí nás, že akokoľvek sú naše šance nízke, netreba strácať nádej.

filmdaily.co

​Gattaca

Deti, ktoré sú elitou spoločnosti, sa narodili v laboratóriu a sú geneticky naprogramované a tie, ktoré sa narodili z lásky, sú považované za podradné. Film sa zameriava práve na jeden objekt z druhej zo spomínaných skupín, Vinceta Freemana, ktorý sa tvári, že má identitu nadradenej skupiny, aby si splnil sen. Tým je cesta do vesmíru.

medium.com

​Mad Max: Zbesilá cesta

Bude v budúcnosti kríza pohonných palív? Dúfame, že ak áno, nebude to vyzerať takto. Chaos a anarchia sú tie správne slová, ktorými sa dá opísať tento film. Ak ste aj nevideli predchádzajúce verzie tejto snímky, túto nemôžete vynechať. 

YouTube

​V ako Vendeta

Film zaznamenáva alternatívnu budúcnosť Anglicka. Hrozná epidémia neznámeho vírusu priviedla krajinu do chaosu. Ľudia sú nútení prijímať tyraniu a jej následky, ktorými sú zákaz nočného vychádzania, úplná moc vládnucej strany a množstvo donášačov. Jednej noci sa zahalený bojovník za slobodu, známy len ako V, objaví v Londýne a snaží sa zničiť tento režim s pomocou mladej ženy. 

Amazon.com

Najčítanejšie