Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrali najmocnejších ľudí sveta, no podobali sa im vôbec?
Zdielať na

Hrali najmocnejších ľudí sveta, no podobali sa im vôbec?

Akých slávnych panovníkov z minulosti hrali hviezdy a nakoľko sa na nich podobali?

Emily Blunt 

Postava kráľovnej Viktórie, ktorá vládla viac ako 60 rokov musí byť náročná, no zvládla ju uchopiť práve herečka Emily Blunt. Film Mladá Viktória sa zameriava najmä na začiatky tejto panovníčky a aj na to, ako stretla lásku svojho života - Princa Alberta, ktorý ju očaril svojím vzdelaním a sofistikovanosťou. 

Joaquin Phoenix 

Commudus bol rímsky cisár, ktorý je často považovaný za jedného z najhorších cisárov. Na jeho začiatkoch musel zdieľať vládu so svojím otcom Marcom Aureliom, no napriek tomu Commudus priniesol ríši politickú krízu. Je známy najmä organizovaním gladiátorských zápasov, na ktoré sa zameriava aj film Gladiátor, v ktorom Commudusa hral Joaquin Phoenix. 

brightside.me

​Colin Farrell 

Alexander Veľký a jeho cesta boli inšpiratívne a zanechali dojem nielen na jeho národ. Jeho cieľom bolo vytvoriť multikultúrne impérium. Na to sa zameriava film Alexander Veľký v hlavnej úlohe s Colinom Farrellom. Hoci sa vo filme nachádza niekoľko historických chýb, určite stojí za pozretie.

brightside.me

​Leonardo DiCaprio 

Ľudovít XVI. vládol 72 rokov a 110 dní a to je najviac v histórii Európy. Je preslávený presadením absolútnej monarchie, celú silu centralizoval do Paríža. Vo filme Muž so železnou maskou si dvojrolu zahral Leonardo DiCaprio.

brightside.me

Gerard Butler

Nie je asi ikonickejšia úloha, ktorá by vystihovala Gerarda Butlera viac, než kráľ Leónidas I. Ten bol súčasťou sparťanskej armády, ktorá sa snažila ochrániť slobodu Grécka. Hoci film 300 niektoré udalosti prikrášlil, ​jednoznačne išlo o hrdinský čin Sparty. 

brightside.me

Eric Bana 

Jeden z najpamätnejších činov kráľa Henricha VIII. bola odluka od katolíckej cirkvi. Taktiež je známy svojimi šiestimi manželstvami. Jeho problémy s láskou zaznamenal aj film Kráľova priazeň, v ktorom sa zamiloval do sestry svojej manželky Anne.

brightside.me

Najčítanejšie