Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tomu sa povie dobrý kostým: Tieto ikonické filmové topánky sú rovnako dôležité ako samotní herci!
Zdielať na

Tomu sa povie dobrý kostým: Tieto ikonické filmové topánky sú rovnako dôležité ako samotní herci!

Vo filmoch často nájdeme skryté významy a nemusia byť ukryté len v dialógoch či rekvizitách. Teraz vám ukážeme tie najikonickejšie filmové topánky.

Čarodejník z krajiny Oz

V tomto muzikáli mala Dorothy obuté magické topánky, ktoré sa stali súčasťou histórie kinematografie. Tieto topánky sú pokryté viac ako 2000 červenými kamienkami. Sú naozaj vzácne a v roku 2005 boli dokonca ukradnuté z múzea Judy Garland. Trvalo 13 rokov, kým ich našli. Tieto topánky sú poistené na 1 milión dolárov. 

brightside.me

Popoluška 

Sklenené topánky sú najikonickejšou obuvou, akú Disney prinieslo. V roku 2015 sme ich mali možnosť vidieť v hranej verzii snímky Popoluška. Pochádzali z dielne Swarovskeho a ich hodnota dosiahla výšku 1,7 milióna dolárov. Na týchto topánkach pracovalo 8 ľudí a trvalo 150 hodín, kým ich dokončili. Vyberalo sa zo šiestich dizajnov.

brightside.me

​Forrest Gump 

Boli časy, keď topánky Forresta Gumpa boli jednými z najznámejších na svete. Nike Cortez boli vytvorené na beh a v prvý rok vydania zarobili viac ako 800-tisíc dolárov. Bola to jednoducho klasika, či už v bežnom živote alebo na plátne. 

brightside.me

​Králiček Jojo 

Na začiatku roka 2020 sme mali v kinách možnosť vidieť film Králiček Jojo. V prvej časti filmu sme mohli vidieť niekoľko záberov na topánky Jojovej mamy, ktorú hrala Scarlett Johansson. Ako sa ukázalo, tieto topánky boli veľmi dôležité pre vývoj filmu a diváci si ich okamžite zapamätali. 

brightside.me

​Kill Bill

Nevieme si predstaviť, že by postava Umy Thurman mala obuté niečo iné, ako žltú klasiku Onitsuka Tiger México 66. Tieto topánky však neboli špeciálne navrhnuté pre film. Japonský tím nosil tieto topánky na Olympiáde v Mexiku a o niekoľko rokov neskôr sa preslávili aj vďaka tomuto filmu.

brightside.me

Pretty Woman

Julia nielen na plagáte k tomuto filmu zaujala vďaka svojim vysokým čižmám. Pravdepodobne tým odštartovala nový trend. 

brightside.me

​La La Land 

V jednej z najdôležitejších scén z tohto filmu majú Emma Stone a Ryan Gosling obuté čierno-biele stepérske topánky. Niet divu, že sa táto scéna dostala aj na plagáty po celom svete. 

brightside.me

​Diabol nosí Pradu 

Postava Anne Hathaway prešla totálnou premenou a deň, keď vkročila do kancelárie v týchto topánkach sa stal pamätným. Jej kolegovia zostali bez slov a to vďaka vysokým čižmám od Chanelu. 

brightside.me

Najčítanejšie