Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
8 faktov, ktoré ste o čerstvej 90-tničke, Jiřine Bohdalovej, možno nevedeli
Zdielať na

8 faktov, ktoré ste o čerstvej 90-tničke, Jiřine Bohdalovej, možno nevedeli

Zdroj: ahaonline.cz

Jiřina Bohdalová sa narodila 3. mája 1931 v Prahe. Počas svojho života si zahrala vo veľkom množstve filmov, seriálov aj v divadelných predstaveniach. No poznáme ju aj ako moderátorku. Zozbierali sme o nej niekoľko faktov z jej života, ktoré sú menej známe.

1. Hoci sa divadlu a filmu venovala od malička, na DAMU ju prijali až na tretí pokus. Po maturite pracovala nejaký čas ako učiteľka na základnej škole v Ostrave, kde sa zoznámila so svojím budúcim manželom Břetislavom Stašom.

2. Štúdium herectva musela po druhom ročníku prerušiť nielen z vážnych rodinných dôvodov, ale aj z narýchlo konanej svadby.  Mala sa totiž narodiť jej dcéra Simona.

blesk.cz

​3. V 50tych rokoch bol jej otec František Bohdal odsúdený na pätnásť rokov väzenia. Dôvodom bolo, že ukrýval ministra Benešovej exilovej vlády Ladislava Karla Feierabenda. Súd to považoval za napomáhanie vlastizrade. Vtedy ešte len dvadsaťtriročná herečka musela sama živiť celú rodinu.

4. Spolu s Vladimírom Dvořákom vytvorili nezabudnuteľnú televíznu dvojicu, ktorá sa na obrazovkách objavovala takmer 40 rokov. K nezabudnuteľným patrí ich televízny program Televarieté. 

5. Jej druhým manželom bol herec Radek Brzobohatý, s ktorým si zahrala napríklad vo filme UCHO (1969). Po 12 rokoch však skončilo aj toto manželstvo rozvodom. Dôvodom bol fakt, že sa Brzobohatý zapozeral do slovenskej herečky Hany Gregorovej, s ktorou sa neskôr aj oženil. Bohdalová sa s Brzobohatým pre to niekoľko rokov nebavila.

ISIFA

​6. Jiřine Bohdalovej nikdy nebol cudzí šport. Je členkou  Amfory, futbalového klubu osobností Českej republiky. 

7. Herečka je aktívna aj na Instagrame a sama sa považuje za jeho najstaršiu užívateľku. Zaregistrovala sa tam minulý rok počas pôsobenia v programe Zlatá maska. Pomohol jej s tým moderátor Libor Bouček.

Jiřina Bohdalová-Zlatá maska

JOJ

​8. Vo svojom voľnom čase sa Bohdalová venuje svojej záhradke, vnukom Markovi (nar. 1987) a Vojtechovi (nar. 1995), a  dcére, tiež herečke, Simone Stašovej, s ktorou si však nikdy spolu nezahrali v jednom filme výrazné herecké postavy.

Najčítanejšie