Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Od premiéry Pellíškov ubehlo už viac ako 20 rokov! Kam sa podeli predstavitelia detských hrdinov?
Zdielať na

Od premiéry Pellíškov ubehlo už viac ako 20 rokov! Kam sa podeli predstavitelia detských hrdinov?

Zdroj: ceskatelevize.cz

Pelíšky patria stále k najobľúbenejším českým komédiám. Hoci premiéru mali v roku 1999, je to film, ktorý si pokojne môžeme pozrieť každý rok.

Príbeh jednej generácie - starnúcich rodičov, dospievajúcej mládeže a malých detí. Dej je zasadený do konca šesťdesiatych rokov - jeseň 67 až leto 68. Dospievajúcu Jindřišku si tu zahrala Kristýna Badinková Nováková, ktorá má dnes 38 rokov. Jan Hřebejk ju obsadil, keď mala 16 rokov a jej filmových rodičov si zahrali Jiří Kodet a Emília Vášáryová.

Kristýna Badinková Nováková

Kristýna Badinková Nováková

​Kristýna vyštudovala cestovný ruch a po škole pracovala aj ako letuška. Stále sa však venovala popritom divadlu. Objavila sa aj v niekoľkých celovečerných filmoch, ako napríklad  Ro(c)k podvraťáků, Líbánky, Děti noci, Chyťte doktora, ale aj v televíznych seriáloch. Kristína bola vydatá za režiséra Jaroslava Fuita, s ktorým má dve dcéry. V roku 2018 sa druhýkrát vydala a prijala po manželovi meno Badinková.

Michael Beran, ktorý si zahral v Pelíškoch pubertiaka Michala Šebka, má dnes 40 rokov a absolvoval hudobno- dramatický odbor na konzervatóriu v Brne. Taktiež sa objavil v niekoľkých filmoch ako Snowborďáci, či Ro(c)k podvraťáků, ale aj v televíznych seriáloch. Aktuálne pracuje ako produkčný v televízii.

Michael Beran

Michael Beran

Naposledy ho bolo vidieť v českom televíznom filme Veterán pod režisérskou taktovkou Jana Hřebejka, kde si zahral menšiu rolu.

Najčítanejšie