Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Herci, ktorí pracovali za minimum peňazí, no filmy im priniesli veľkú slávu!
Zdielať na

Herci, ktorí pracovali za minimum peňazí, no filmy im priniesli veľkú slávu!

Zahrali by ste si vo filme za veľmi málo peňazí, ak by ste vedeli, že vám to prinesie veľkú slávu?

Mel Gibson 

Prvá časť trilógie zarobila 100 miliónov po celom svete s rozpočtom len 300-tisíc dolárov. Z toho dostal Mel Gibson len 15-tísíc. Nie je to taká malá suma na to, že za svoj prvý film dostal len 400 dolárov. Do budúcna sa mu to však vyplatilo. 

cinemablend.com

Seann William Scott 

Prci, prci, prcičky boli Seannova prvá seriózna filmová úloha a tak si nemohol vypýtať príliš veľa peňazí. Za tento film dostal 8-tisíc a väčšina jeho replík bola improvizáciou. Aj vďaka ním sa tento film stal takým kultom, akým je dnes. 

digitalspy.com

Jeff Daniels 

Film Blbý a blbší je ďalšou kultovou komédiou za ktorú Jeff Daniels zarobil 50-tisíc dolárov. Avšak jeho kolega bol po tomto filme bohatším o 7 miliónov. Napriek tomu, že Jeff priniesol filmu rovnakú dávku humoru a bol rovnocenným parťákom, zarobil oveľa menej. 

celebrity.nine.com.au

Michelle Williams 

V snímke Všetky prachy sveta potrebovali prerobiť niektoré scény a mnoho hercov sa ponúklo urobiť to zadarmo. Avšak, úplne zadarmo to urobiť nemohli a tak napríklad Michelle Williams dostala zaplatené necelých 1000 dolárov. Jej kolega Mark Wahlberg však dostal za podobné prerábky niektorých scén až 1,5 milióna. Vo svete to spôsobilo veľký škandál, ktorý rozpútal diskusiu o rovnosti platov v Hollywoode. 

theplaylist.net

Jamie Lee Curtis 

Je to hororová kráľovná, no vedeli ste, že za svoju úlohu vo filme Halloween dostala len 8000 dolárov? Kto by bol vtedy povedal, že sa stane hviezdou hororového žánru? 

Twitter

Julia Roberts 

Julia nebola prvou voľbou štúdia Disney pre úlohu vo filme Pretty Woman. Jej kolegyne však úlohu neprijali a Julia na ňu pristala so mzdou len 300-tisíc dolárov. Stala sa ikonou, ktorá bola dlhodobo najlepšie platenou herečkou na svete. 

harpersbazaar.com

John Travolta 

Vincent Vega je ikonickou postavou aj vďaka šarmu Johna Travoltu. Diváci mohli konečne vidieť tohto herca aj v dramatickej postave, avšak jeho pláca za tento film nebola príliš vysoká. Dostal len 150-tisíc dolárov a všetci musia priznať, že Pulp Fiction by bez neho nebolo ono. 

harpersbazaar.com

Najčítanejšie