Skoro jasno
17°
Bratislava
Týchto 8 detektívnych filmov z vás urobia skutočného vyšetrovateľa!
Zdielať na

Týchto 8 detektívnych filmov z vás urobia skutočného vyšetrovateľa!

Milujete detektívky? Tieto filmy musíte poznať!

Angel Heart

Detektívno-mystický film vás zaujme už od prvých scén a napätie v ňom budete cítiť až do konca. Hlavný protagonista sa stretáva s niekoľkými záhadnými kľúčmi na vyriešenie prípadu, no s každou novinkou je ťažšie dospieť k úspešnému koncu.

thetimes.co.uk

Memento 

Leonard Shelby pátra po vrahovi svojej manželky, no veci sa skomplikujú, keď stratí krátkodobú pamäť po zranení hlavy. Pamätá si len to, čo sa stalo pred vraždou, všetko ostatné ostáva v jeho hlave len 15 minút. Nakoniec príde na to, ako motivovať samého seba k tomu, aby pokračoval v riešení prípadu.

Zodiac

Dvaja detektívi hľadajú sériového vraha, ktorý straší celé San Francisco počas 25 rokov. Tento vrah má prezývku Zodiac a veľmi rád sa naťahuje s detektívmi, ktorí kvôli nemu nevedia ani spávať. 

True Detective 

Ide o seriál, ktorý má zatiaľ tri série a všetky tri stoja za pozretie. Navyše, tento seriál je nabitý skvelými hereckými výkonmi. 

Mystery Road

Tento film sa nakrúcal v Austrálii a je to hneď cítiť aj na jeho atmosfére. Snímka je skvelo napísaná a sleduje príbeh policajta, ktorý vyšetruje vraždu domorodého dievčaťa a musí sa pri tom postaviť aj svojim vlastným kolegom. Príde aj na niekoľko nepekných zistení. 

theguardian.com

​Mindhunters

Na opustenom ostrove sa stretne sedem budúcich FBI agentov, aby podstúpili test. Musia pospájať dokopy kúsky skladačky, aby vyriešili prípad, avšak, čoskoro sa z toho stane smrtiaca hra. Diváci pri tomto filme doslova zabudnú dýchať. 

YouTube

​L.A. Confidential 

Príbeh je zasadený do 50. rokov minulého storočia. V tomto skvelom filme hrajú Kim Basinger a Russell Crowe a ide o perfektný film, ktorý odhaľuje tajomstvá amerického mesta. 

mentalfloss.com

Muži, ktorí nenávidia ženy

Švédska verzia tohto filmu nie je vôbec taká úhľadná, ako tá americká. Príbeh je neskutočne pútavý a určite uspokojí aj najväčšieho fanúšika detektívneho žánru.

Najčítanejšie