Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pustovníci (Die Einsiedler) zavedú diváka na miesta, ktoré čoskoro zmiznú z mapy
Zdielať na

Pustovníci (Die Einsiedler) zavedú diváka na miesta, ktoré čoskoro zmiznú z mapy

Starý svet vs. nový svet. V príbehu hlavného hrdinu Alberta prináša režisér Ronny Trocker nový pohľad na staré, často zastaralé a nefunkčné spôsoby života ľudí na odľahlom horskom vidieku. Čo inšpirovalo Trockera, aby zobrazil drsnú pravdu o svete, ktorý je predurčený na zánik? Prezradíme vám to v našom videu;)

Pustovníci
Die Einsiedler

Réžia: Ronny Trocker
2016, 110 min

AFF

Synopsa:

Albert vyrástol v izolovanom horskom hospodárstve uprostred alpskej pustatiny. Má už viac ako 30 rokov, ale jeho život naďalej výrazne ovplyvňuje jeho matka Marianne. Viac-menej na jej naliehanie si nájde prácu v blízkom kameňolome. Matka ho tak chce uchrániť pred biednym a osamelým životom v horách aj napriek tomu, že už nebude mať kto pokračovať v dlhovekej farmárskej tradícii. Introvertný Albert sa podobne ako opustené zviera, ktoré sa nechce vzdať svojho územia, vracia domov tak často, ako sa len dá. Keď mu náhle zomrie otec, Marianne v obave, aby neprevzal jeho rolu, manželovu smrť zatají…

„ Môj film sa pokúša ukázať veľmi komplikovanú komunikáciu medzi ľuďmi, ktorí trvalo žijú v horách, a ich neschopnosť hovoriť o vlastných obavách, snoch a túžbach. Archaický svet posledných osamelých horských fariem v Alpách pomaly mizne, ale odveká osamelosť a drsnosť, ktoré obyvateľov týchto regiónov navždy poznačili, zostávajú, ” prezradil režisér Ronny Trocker.

AFF