Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Príbeh detí, ktorým sa zjavila Panna Mária, nájdete už cez veľkonočné sviatky online
Zdielať na

Príbeh detí, ktorým sa zjavila Panna Mária, nájdete už cez veľkonočné sviatky online

Zdroj: Bontonfilm

Strhujúca historická dráma Fatima ovládla minulý rok v auguste kiná na Slovensku, keď sa v premiérovom víkende stala najnavštevovanejším filmom.

Fatima rozpráva príbeh troch malých portugalských pastierov, desaťročnej Lucie, jej bratranca a sesternice, ktorým sa v roku 1917 opakovane zjavila Panna Mária. Povedala im, že len modlitby a obeta ukončia 1. svetovú vojnu. Pokojný život detí sa zmenil a upreli sa na ne zraky celého sveta, túžiaceho po mieri. Po rokoch pri stretnutí s profesorom Nicholsom, známym spisovateľom a skeptikom, Lucia už ako rádová sestra spomína na udalosti svojho detstva aj na to, akým spôsobom im všetkým zmenili život.

TRAILER:

Film Fatima vznikol v americko-portugalskej koprodukcii a tvorcom sa podarilo získať skutočne hviezdne medzinárodné herecké obsadenie. Dospelú Luciu stvárnila uznávaná americko-brazílska herečka Sônia Braga, u nás známa zo snímok ako Aquarius či Zázrak. Desaťročnú Luciu si zahrala talentovaná Stephanie Gil, ktorá nedávno zažiarila vo filme Terminátor: Temný osud. Hollywoodska legenda Harvey Keitel (Pulp Fiction: Historky z podsvetia, Grandhotel Budapešť, Mladosť, Ír) prijal úlohu profesora Nicholsa, ako starosta Artur sa predstavil slávny Chorvát Goran Višnjić a roly Luciinej matky za zase zhostila Lúcia Moniz, ktorú si môžu slovenskí diváci pamätať ako temperamentnú Portugalku z úspešnej romantickej komédie Láska nebeská.

Fatima_Lucia Moniz

Fatima_Lucia Moniz

Bontonfilm

Neoddeliteľnou súčasťou filmu je podmanivá hudba talianskeho skladateľa Paola Buonvina, ktorá skvele dotvára atmosféru príbehu. Titulnú pieseň k snímke Fatima pritom naspieval svetoznámy tenorista Andrea Bocelli.

Počas týchto veľkonočných sviatkov si Fatimu budú môcť vychutnať aj všetci tí, ktorí premiéru v kinách nestihli. Od 1. apríla 2021 bude totiž dostupná na online platformách Starmax, Slovak Telekom a Orange TV. Snímku si Slováci budú môcť pozrieť v originálnom anglickom znení so slovenskými titulkami alebo so slovenským či českým dabingom.

Najčítanejšie