Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Pre tieto influencerky nie je nič zadarmo: Nový film odhaľuje temnú stránku popularity na sociálnych sieťach!
Zdielať na

Pre tieto influencerky nie je nič zadarmo: Nový film odhaľuje temnú stránku popularity na sociálnych sieťach!

Zdroj: Bontonfilm

Influencerky, necenzurovaný príbeh o luxuse, instantnej sláve, rýchlo zarobených peniazoch, ale aj o tom, čo v skutočnosti stojí život pred očami státisícov ľudí. Film odhaľuje obraz reality skrytý za instagramovými filtrami, naučenými pózami a lukratívnymi sponzorskými zmluvami. Aká tenká je však hranica medzi účelovosťou a toxickou súťaživosťou?

Vychádzajúca internetová hviezdička Zosia s prezývkou Just Sophie pristihne svojho priateľa Komfiho pri tom, ako ju podvádza. Samozrejme, nie je jediná, komu sa to stalo. Vo väčšine ostatných prípadov však nevera nepobaví státisíce sledovateľov, ktorých populárny youtuber a hráč nazbieral. Po takomto „zážitku“ je ideálne odísť niekam ďaleko a vyčistiť si hlavu, najlepšie ku kamarátke Viole, pretože od nej nič nehrozí. Hoci vo svete influencerov si nikto nemôže byť istý! Ľudia chcú krv, takže potrebujete drámu. A veľa platených spoluprác – s módnymi reťazcami, kozmetickými firmami, výrobcami výživových doplnkov a niekým, kto sponzoruje nezabudnuteľnú babskú jazdu.

Čoskoro sa ukáže, že luxusná dovolenka v prímorských letoviskách nie je úplne zadarmo. A často si to vyžaduje nielen ostré lakte, ale aj poriadnu dávku sebazaprenia, aby ste nakŕmili algoritmy sociálnych sietí, aby dosah a počet lajkov neustále rástol. Alebo drogy. Pod vrstvou filtrov sa začína odhaľovať realita bez príkras a vidina dokonalého sveta, do ktorého Just Sophie tak veľmi chcela patriť, sa rozplýva...

Bontonfilm

Priemerný tínedžer strávi na sociálnych sieťach päť hodín denne. Polovica z nich sa zúfalo snaží stať influencermi. Účty na sociálnych sieťach často zakladajú deti mladšie ako trinásť rokov s falošnými dátumami narodenia. Aj v našej verzii si diváci vypočujú osobnosti, ktoré vedia, čo Instagram dokáže. Patria medzi ne speváčka, tanečnica a herečka Alžbeta „Zea“ Ferencová, moderátorka šou Nákupné maniačky Ema Fajnor či herečka Vlastina Svátková.

Influencerky vstúpia do slovenských kín 12. septembra 2024.

Najčítanejšie