Skoro jasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ako vyzerajú herci a herečky zo Sám doma teraz? Film má už 33 rokov!
Zdielať na

Ako vyzerajú herci a herečky zo Sám doma teraz? Film má už 33 rokov!

Zdroj: people.com

Tri desaťročia nie je krátka doba. Kto by však povedal, že od premiéry filmu Sám doma prešlo už neuveriteľných 33 rokov?

Macaulay Culkin ako Kevin McCallister

Macaulay bol hlavnou hviezdou filmu Sám doma. Rok po jeho úspešnom debute hral vo filme Moja prvá láska a následne pokračoval so Sám doma 2: Stratený v New Yorku. Momentálne je zasnúbený s Disney hviezdou Brendou Son. V apríli 2021 sa im narodil syn Dakota Song a v roku 2022 pribudol aj druhý syn. Momentálne je Macaulay riaditeľom a vydavateľom popkultúrneho webu Bunny Ears a tento mesiac získal  v Los Angeles hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

people.com

Joe Pesci ako Harry Lyme

Joe má rád kriminálne postavy, nakoľko sa objavil aj v niekoľkých mafiánskych filmoch. Je známy aj svojou spoluprácou s uznávaným režisérom Martinom Scorsesem. V roku 1991 získal Oscara za výkon vo filme Mafiáni. Počas svojej kariéry vydal aj tri štúdiové albumy. 

people.com

Daniel Stern ako Marv Murchins

Daniel sa po úspechu vo filmoch Sám doma živil najmä ako dabingový herec a občasne si zahral aj v seriáloch. Má tri deti, medzi ktorými je aj Henry Stern, senátor štátu Kalifornia.

people.com

Catherine O'Hara ako Kate McCallister

Catherine bola už pri nakrúcaní snímky Sám doma v Hollywoode známou tvárou. Jej dovtedy najznámejší film bol určite Beetlejuice. Po filmoch Sám doma hrala v niekoľkých seriáloch a v roku 2020 dokonca vyhrala cenu Emmy. 

people.com

John Heard ako Peter McCallister

John bol v Hollywoode uznávaným hercom. Počas štyroch dekád hral vo viac ako 200 filmoch a seriáloch. Zomrel v roku 2017 vo veku 71 rokov. 

people.com

Devin Ratray ako Buzz McCallister

Devin Ratray sa stal známym ako Kevinov krutý starší brat Buzz, ale kariéru si udržal vďaka vedľajším úlohám v mnohých filmoch a seriáloch. Objavil sa v Law & Order: Special Victims Unit, Blue Bloods, Chicago Med a Better Call Saul, ako aj na Netflixe v epizóde zo seriálu Russian Doll. Pred účinkovaním vo filme Kimi z roku 2022, doplnil hviezdne obsadenie kriminálnej drámy Hustlers z roku 2019, kde si v hlavnej úlohe zahrala Jennifer Lopez.

Devin Ratray, Sám doma

Devin Ratray, Sám doma

20TH CENTURY FOX

​Kieran Culkin ako Fuller McCallister

Kieran, ktorý je Macaulayov brat aj v skutočnom živote, sa objavil v niekoľkých filmoch, ako aj v pokračovaní Sám doma a opäť stvárnil otravného mladšieho člena rodiny vo filme She's All That z roku 1999.

Potom, ako bol v roku 2003 nominovaný na Zlatý glóbus za najlepšieho herca za hlavnú úlohu vo filme Igby Goes Down,  sa Kieran vydal v šľapajach svojho brata a dal si až do roku 2008 pauzu od herectva.

V rokoch 2018 až 2023 stvárnil Romana Roya v obľúbenom seriáli HBO Succession, pričom získal nominácie na Emmy aj Zlatý glóbus za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe. Účinkovanie v štvrtej a poslednej sezóne, mu vynieslo nomináciu za najlepší herecký výkon v televíznom seriáli na Zlatý glóbus 2024.

Rovnako ako Macaulay, aj Kieran je otcom dvoch detí, s manželkou Jazz Charton majú dcéru Kinsey Sioux a syna Wildera Wolfa.

Kieran Culkin

Kieran Culkin

20TH CENTURY FOX

Najčítanejšie