Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
TOP 10 princezien od Disneyho: Ktorá je najlepším vzorom pre deti?
Zdielať na

TOP 10 princezien od Disneyho: Ktorá je najlepším vzorom pre deti?

Určite aj vy máte obľúbenú kreslenú princeznú. Portál YouGov sa opýtal ľudí, ktorá princezná je pre deti najlepším príkladom výsledky sú naozaj zaujímavé.

​10. Jasmine (Aladin) 

Jasmine je nezávislá a realistická postava, ktorá bojuje za svoju pravdu a chce, aby všetci vedeli,  že nie je nejaká výhra, ktorú je ľahko dostať. Učí deti postaviť sa za svoj názor, no vďaka tomu dokáže byť aj celkom tvrdohlavá. 

brightside.me/

9. Elsa (Ľadové kráľovstvo) 

Elsu milujú deti po celom svete. Je ochrankyňou, no zároveň má problém otvoriť sa ľuďom. So svojimi problémami bojuje sama a dokazuje tak svoju vnútornú silu. Elsa nás učí, že by sme mali byť úprimní najmä k sebe a k svojmu srdcu. 

thejakartapost.com

​8. Anna (Ľadové kráľovstvo)

Aj keď Anna dokáže byť z času na čas až príliš premotivovaná, poháňajú ju jej emócie. Ničoho sa nebojí a je nemotorná, s čím sa vie mnoho ľudí stotožniť. Je úplne nesebecká, ukazuje podporu ľuďom, ktorí to potrebujú a dokáže bezhranične milovať. 

reddit.com

​7. Rapunzel (Na vlásku)

Napriek tomu, že jej celý život hovorili, že ľudia sú zlí a nebezpeční, Rapunzel nestrácala nádej v ľudstvo a stále verila, len v to najlepšie. Je trochu naivná, ale pokiaľ ide o vieru, je tým najlepším príkladom. 

brightside.me

​6. Pocahontas (Pocahontas) 

Je to silná ženská hrdinka, ktorá je spojená s prírodou, čo je špeciálne dobrý príklad pre dnešné deti. Bojuje za mier a je verná ľuďom, ktorých miluje. 

brightside.me

​5. Belle (Kráska a zviera) 

Belle má schopnosť vidieť ľuďom priamo do srdca. Nezamiluje sa len tak ľahko a vôbec jej nezáleží na vzhľade. Ľudí musí najprv spoznať na to, aby k nim začala niečo cítiť a vidí v nich len to najlepšie, aj keď to oni sami nevidia. Dokáže z nich robiť lepších ľudí. 

brightside.me

​4. Tiana (Princezná a žaba)

Tiana je veľmi emocionálna vo všetkom čo robí a verí vo svoje sny. Na rozdiel od ostatných princezien, musí naozaj tvrdo pracovať na to, aby dosiahla to, čo chce. Nefantazíruje len o bohatstve, ale o tom, že bude robiť to, čo miluje a pre ľudí, ktorých má rada. 

brightside.me

​3. Merida (Neskrotná) 

Merida nás naučila, že každý má právo na to, aby zmenil svoj osud. Bojovala za to, aby zmenila tradície a urobila tak veci lepšími. Napriek tomu, že spravila aj pár chýb, ukázala, že je dôležité ozvať sa a zastať si samú seba. 

brightside.me

​2. Mulan (Mulan) 

Dokázala, že ženy môžu robiť čokoľvek a byť čímkoľvek si len zmyslia a nikto by o tom nemal pochybovať. Je jednoznačne najstatočnejšou princeznou, je nebojácna a to všetko pramení z toho, že vedela, že má pravdu, za ktorú sa oplatí bojovať. 

businessinsider.com

​1. Vaiana (Vaiana)

Vaiana je jedinou z princezien, ktorá ma realistické proporcie tela, za čo je mnoho ľudí vďačných. Okrem toho však rešpektuje starších a rodičov, podporuje ostatných a je nebojácna. 

brightside.me

Najčítanejšie