Polojasno
12°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Aký je skutočný príbeh filmu V zajatí démonov? Prekliaty domov môžete navštíviť aj vy!
Zdielať na

Aký je skutočný príbeh filmu V zajatí démonov? Prekliaty domov môžete navštíviť aj vy!

Zdroj: deadline.com

Hororový fenomén V zajatí démonov z roku 2013 uchvátil divákov po celom svete svojím desivým príbehom o vyšetrovateľoch nadprirodzených javov Edovi a Lorraine Warrenových, ktorí sa snažia pomôcť rodine Perronových. Zatiaľ čo film priniesol množstvo šokujúcich a dramatických scén, jeho korene sú pevne zakotvené v skutočných udalostiach.

Príbeh Perronovcov sa odohráva v 70. rokoch minulého storočia, keď sa presťahovali do starého farmárskeho domu v Rhode Islande. Zdanlivo idylické miesto sa čoskoro stalo nočnou morou, keď rodina začala zažívať nevysvetliteľné javy. Hovorili o prízrakoch, nezvyčajných zvukoch a pocite, že nie sú v dome sami. Niektoré z najdesivejších udalostí, ktoré sú vo filme zobrazené, zahŕňajú ducha zlej čarodejnice Bathsheby, ktorá mala podľa legiend bývať na pozemku a prenasledovať domov. Najvýraznejšie zážitky opisuje jedna z dcér, Andrea Perron, ktorá vydala knihu House of Darkness: House of Light. Podľa jej slov zažili rôzne paranormálne javy. "Všetci sme zažili stretnutia s duchmi. Niektoré boli nemilé, niektoré zas veľmi priateľské. Sú ako my, ľudia, majú vôzne osobnosti," povedala Andrea. 

Filmári sa pri tvorbe filmu opierali o zápisky a svedectvá Warrenovcov, ktorí sa špecializovali na paranormálne javy. Aj keď film prináša viacero hollywoodskych prvkov, mnohé momenty vychádzajú z toho, čo rodina Perronovcov a Warrenovci údajne zažili. Ed a Lorraine Warrenovci sa stali známymi postavami vo svete paranormálnych výskumov, keďže počas svojej kariéry pracovali na viac ako 10 000 prípadoch. Práve ich vyšetrovanie v dome Perronovcov inšpirovalo scenáristov, aby priniesli na plátno jeden z najstrašidelnejších filmov posledných rokov. Lorraine dokonca pôsobila ako konzultantka pri natáčaní filmu, aby zabezpečila, že sa zachová aspoň určitá vernosť skutočným udalostiam. Perronovci sa z domu odsťahovali v roku 1980. Andrea hovorí, že v tom čase jej mama oznámila svojmu manželovi, že ďalšiu zimu v tom dome už neprežije, pretože na ňu bolo útočené už desať rokov. 

Film premenil Warrenovcov na legendy a z domu sa stala turistická atrakcia. V roku 2022 bola nehnuteľnosť predaná za 1,5 milióna dolárov, čo len potvrdzuje, ako veľmi popularita filmu zasiahla svet. Dnes si ho môžete prenajať na nočné skúmania alebo sa zúčastniť dennej prehliadky. Horor V zajatí démonov sa tak stal kultovou klasikou, ktorá nielenže vydesila divákov, ale aj otvorila dvere diskusiám o tom, kde končí fikcia a začína realita.

Najčítanejšie