Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ktorí slávni herci majú slovenské korene? Tieto mená vás určite prekvapia!
Zdielať na

Ktorí slávni herci majú slovenské korene? Tieto mená vás určite prekvapia!

Sú to väčšinou potomkovia slovenských emigrantov, niektorí možno ani netušia, kam až siahajú ich korene, no my sme na nich aj tak hrdí. Ktoré svetové celebrity majú svoj pôvod na Slovensku?

Jessica Biel

Okolie Žiliny sa možno poteší, keď zistí, že Jessica Biel má korene práve tam. Dlho si síce myslela, že jej predkovia pochádzali z Nemecka, no toto tvrdenie sa vyvrátilo. Jej prapraprastarý otec bol Moritz Biel z Porúbky pri Žiline. Práve Moritz sa spolu s manželkou Ottiliou presťahoval do Nemecka a odtiaľ zasa do Chicaga. 

hollywoodlife.com

Paul Newman

Na rade je východné Slovensko. Odtiaľ totiž pochádza rodina Paula Newmana. Jeho mama Terézia Fecková sa narodila neďaleko Humenného. Jej otec odišiel do Ameriky a keď jej mama zomrela, rodina poslala Teréziu za otcom. Paulov otec bol zasa žid s poľsko-maďarskými koreňmi. Známy herec však Slovensko nikdy nenavštívil, aj keď sa jeho mama o to snažila. 

Angelina Jolie

Slovenky sú najkrajšie a niet sa čomu čudovať, že medzi ne patrí aj Angelina Jolie. Juraj Vojtko, ktorý bol jej pradedom, sa narodil v Košiciach. Jeho rodičia sa najprv presťahovali do Čiech a neskôr do Ameriky. Juraj tam spoznal Helen Nellieovú a spolu mali štyri deti. Ich vnukom bol oscarový herec Jonathan Voight a jeho dcérou zasa Angelina Jolie Voight. 

extratv.com

Jamie Lee Curtis 

Otec tejto známej herečky hrával napríklad aj po boku samotnej Marilyn Monroe. Vo svojej autobiografii napísal, že jeho mama sa narodila niekde medzi Maďarskom a Československom, čo len svedčí tomu, že sa o svoj pôvod veľmi nezaujímal. Jeho mama sa volala Helena Ilona Kleinová a pochádzala z dediny Vaľkovo pri Poltári. V roku 1923 emigrovala do Ameriky a zoznámila sa so svojim manželom, ktorý pochádzal z Maďarska. Narodil sa im syn Bernard, ktorý si zvolil umelecký pseudonym Tony Curtis a jemu sa zas narodila dcéra Jamie. 

metro.co.uk

Steve McQueen

Jeho predkovia pochádzajú z dedinky Jastrabie pri Michalovciach. V 20-tych rokoch minulého storočia emigroval jeho otec Andrej Ihnát a o 10 rokov na to sa im narodil syn Štefan, ten si neskôr zvolil pseudonym Steve McQueen. 

goldderby.com

Najčítanejšie