Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
"Najťažšia na celom nakrúcaní bola práca s bábätkami," prezradil Omar Sy o vzniku filmu Aj dvaja sú rodina
Zdielať na

"Najťažšia na celom nakrúcaní bola práca s bábätkami," prezradil Omar Sy o vzniku filmu Aj dvaja sú rodina

Zdroj: Continental film

39ročný francúzsky herec, Omar Sy, bol u nás známy predovšetkým z filmu Nedotknuteľní. Odteraz si ho budeme pamätať aj ako Samuela z komediálnej drámy Aj dvaja sú rodina. Ako otec 8-ročnej Glorie je jednoducho nezabudnuteľný. V rozhovore s ním sa dozviete aj čím si ho tento film najviac získal.

Herec, ktorý sa stal minulý rok  najobľúbenejším Francúzom a nechal za sebou aj známych športovcov, spevákov a politikov, sa po Nedotknuteľných  objavil v našich kinách v komediálnej dráme Aj dvaja sú rodina. Zahral si v nej postavu Samuela, ktorý sa z ničoho nič dozvie, že má dcéru a navyše ostane na jej výchovu sám. Postava Samuela sa mu hneď od začiatku páčila. „Áno, očaril ma vzťah otca a dcéry. Nechal som sa uniesť  týmto človekom, ktorý je najprv nezodpovedný, ale potom dá tejto nezodpovednosti vlastne zmysel. A tiež sa ma dotkla téma otcovstva, o ktorej sa v súčasných filmoch až tak často nehovorí. Mali sme veľké šťastie, že film režíroval Hugo Gélin, ktorý vďaka svojej inteligencii a skromnosti, pozdvihol túto tému na vyššiu úroveň,“ povedal Sy.

Omar Sy

Omar Sy

Continental film

​Samuel  je typom otca ako kvočka. Svoju malú dcérku hýčka a nechce ju pustiť. Nedokáže bez nej vôbec v živote fungovať ani žiť. Jeho dcérku Gloriu si vo filme zahrala Gloria Colston. Omar Sy s ňou mal počas nakrúcania výborný vzťah, takže vzájomnú náklonnosť nemuseli ani predstierať. „Nebolo vôbec  zložité nadviazať s Gloriou vzťah, pretože ona je skvelá, veľmi inteligentná a všetkému veľmi rýchlo porozumela. Väčšinou to nie je až také jednoduché, pracovať s dieťaťom, ale Gloria je predčasne dospelá. V skutočnosti bola mojím plnohodnotným partnerom. A navyše, je zábavná. Robili sme si zo seba srandu, čo je vlastne môj najobľúbenejší spôsob komunikácie."

Omar Sy

Omar Sy

Continental film

Omar Sy má vo filme povolanie kaskadéra. Špeciálny výcvik však nemusel absolvovať. Postačila mu na to jeho kondička. „Ja som športovcom v každodennom živote. Najťažšie v tomto filme však boli pre mňa bábätká, pretože ich bolo počas nakrúcania samozrejme viac. S niektorými bábätkami to išlo dobre, s niektorými až tak nie. Bolo potrebné, aby niektoré dieťa plakalo daný moment alebo sa pozeralo na cumlík. Občas sme museli aj klamať, aby sme upútali pozornosť a získali správny smer pohľadu bábätka. V štábe mal na to každý svoj názor, pretože väčšina z prítomných mužov boli otcovia. Ale aj keď je niekto otcom, jeho spôsoby nemusia fungovať na iné deti. Bolo to veľmi zábavné, vymieňať si rôzne návody tak, ako to väčšinou robia matky.“

Omar Sy

Omar Sy

Continental film

​Ak teda chcete vidieť, ako to vyzerá , keď sa muž stará skvele o dieťa, vyberte sa do kina. Kinosála tento film vrelo odporúča. :-)

Súvisiace články

Najčítanejšie