Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Antóniu Liškovú očaril jej herecký partner! Ak by neboli obaja zadaní, pokojne by ho brala!
Zdielať na

Antóniu Liškovú očaril jej herecký partner! Ak by neboli obaja zadaní, pokojne by ho brala!

Do kín dorazila romantická vianočná komédia Šťastný nový rok a jednu z hlavných úloh si tu zahrala sympatická slovenská herečka žijúca v Taliansku, Antónia Lišková.

Na nič sa nehrá a je veľmi priateľská. Antónia Lišková žije v Ríme a Taliani ju milujú. Dostáva tam jednu rolu za druhou, no u nás nebola donedávna vôbec známa. Zmenil to až televízny seriál, ktorý priniesol na televízne obrazovky režisér Jakub Kroner a scenáristka Adriana Kronerová. Vďaka tomu prišla príležitosť nakrútiť aj romantickú komédiu Šťastný nový rok, v ktorej hrá  rozvedenú Marcela žijúcu v trojgeneračnej ženskej domácnosti so svojou matkou Elenou (Emília Vášáryová) a pubertálnou dcérou Nelou (Nina Petrikovičová). Na horách stretáva svojho bývalého manžela Peťa (Marek Majeský) s mladou priateľkou a z toho vyplýva množstvo komických situácií.

Šťastný nový rok

Šťastný nový rok

Continental film

​Antónia odišla do Talianska po strednej škole, na ktorej študovala chémiu. Vystriedala rôzne zamestnania, pracovala ako čašníčka, au pair, ošetrovateľka a dva roky robila v Miláne modelku.
K herectvu sa dostala náhodou. V Ríme sa zoznámila s agentkou, ktorá ju pozvala na konkurz. Hrala vo viacerých talianskych televíznych filmoch a seriáloch. Za svoj film Riparo získaka rad ocenení: Zlatý glóbus 2008 ako Vychádzajúca herečka, titul Najlepšia herečka z festivalov Annecy Italian Cinema Festival, Lecce Festival of European Cinema. Bola nominovaná aj na najvýznamnejšiu taliansku filmovú cenu David di Donatello. Žije v Ríme so svojím talianskym priateľom. V roku 2005 sa jej narodila dcérka Liliana.

Antónia Lišková

Antónia Lišková

Facebook

Taliani si vážia si jej prácu a oceňujú jej talent. Antónia sa však na Slovensko často vracia a verí, že po snímke Šťastný nový rok prídu aj ďalšie filmové ponuky u nás doma. A my sa už na to tešíme. Romantickú komédiu Šťastný nový rok si už môžete pozrieť v našich kinách.

;feature=emb_logo

Súvisiace články

Najčítanejšie