Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Názor Kinosály: Čo si pre vás pripravila romantická komédia Šťastný nový rok?
Zdielať na

Názor Kinosály: Čo si pre vás pripravila romantická komédia Šťastný nový rok?

Zdroj: ContinentalFilm

Nádherné Tatry, skvelé herecké obsadenie a mnoho vtipných situácií. Snímka Šťastný nový rok však ukrýva omnoho viac.

Štyri kamarátky a jedna stará mama budú chcieť prísť na to, v čom vlastne spočíva láska a či na ňu v niektorých prípadoch nie je príliš neskoro. Poznáte to možno aj z vlastného života. Každá žena je iná, no napriek tomu nájde v jednotlivých postavách kúsok seba. 

ContinentalFilm

Nemožno nevidieť, že film sa snaží ukázať Tatry len v tom najkrajšom svetle. Celkovo to pôsobí priam až americkým dojmom, čo snímke neškodí, práve naopak, zdá sa, že tvorcom išlo presne o tento efekt. Čo je hlavné, film nenudí, pretože sa v ňom stále niečo deje a určite vás pobaví aj postava Emílie Vášáryovej, sofistikovanej starej mamy, ktorej nápadníka hrá Jiří Bartoška. Všetky zvyšné hlavné ženské postavy vyniknú približne rovnako a každá jedna si v príbehu nájde svoj význam. Vďaka tomu nemáte pocit, že komédia sa zameriava len na jednu osobu, okolo ktorej sa točí celý dej. Tento film je však mierený na romantické duše a tak sa na to pred návštevou kina dobre pripravte. 

ContinentalFilm

Zhrnutie: Treba priznať, že táto snímka sa môže ľahko vyrovnať aj zahraničným snímkam v tomto žánri. Herecké obsadenie a príbeh bude sedieť asi väčšine divákov a ak sa chystáte si pred sviatkami oddýchnuť od hektických dní, Šťastný nový rok je v kine tá správna voľba. 

Šťastný nový rok je v kinách od 5. decembra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie